30.10.12

Η «τέλεια καταιγίδα» βουλιάζει τη Νέα Υόρκη (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)...


 

Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
Καίγονται σπίτια στο Κουίνς.
Καρχαρίες "κόβουν" βόλτες στο New Jersey.
Εκκενώνονται νοσοκομεία.
Βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές του τυφώνα "Σάντι"....
Πόλη φάντασμα θυμίζει η Νέα Υόρκη. Δρόμοι και σταθμοί του Μετρό πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, μαζικές διακοπές ρεύματος και...
φονικές πτώσεις δέντρων, είναι μερικές από τις καταστροφές του τυφώνα ΣΑΝΤΙ.
Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Αυτή την ώρα, περισσότεροι από 140 πυροσβέστες επιχειρούν σβήσουν πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Queens, στην παράκτια περιοχή των Ροκαγουέις, που έχει πλημμυρίσει από την καταιγίδα "Σάντι".
Μάλιστα, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Είναι μία τεράστια πυρκαγιά σε μεγάλο αριθμό κατοικιών», δήλωσε ο πυροσβέστης Μάικλ Παρέλα, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλές επιπλοκές, καθώς πρόκειται για την πιο πλημμυρισμένη περιοχή της πόλης.
Στο New Jersey, ένας κάτοικος ανέβασε στα social media φωτογραφία, που δείχνει καρχαρίες να "κόβουν" βόλτες στους δρόμους της πόλης!

Στο Sloan Kettering και το Mount Sinai μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 215 ασθενείς του ιατρικού κέντρου NYU Langone στις όχθες του Ιστ Ριβερ.

Η μεταφορά έγινε καθώς ο ΣΑΝΤΙ έκοψε το ρεύμα, τις τηλεπικοινωνίες και έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε έκτακτες καταστάσεις.

Δεκάδες ασθενοφόρα επιστρατεύθηκαν για να μεταφέρουν ασθενείς των μονάδων εντατικής των ενηλίκων και παιδιών, των μονάδων νεογνών και των μονάδων μαιευτικής του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο του Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν διακόπηκε επίσης η λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι ασθενείς των μονάδων εντατικής είχαν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία από χθες στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν αναμονή του κυκλώνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: