15.2.13

Περισσότεροι από 250 οι τραυματίες από τους μετεωρίτες στα Ουράλια (BINTEO)...


Περισσότεροι από 250 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με... το πρακτορείο Ιντερφαξ. "Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής.
Η βροχή μετεωριτών προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα επιπλέον να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Στις 11:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) δεχτήκαμε πολυάριθμες κλήσεις για τραυματισμούς--κοψίματα και μώλωπες", διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος. "Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ.

Δείτε τι δήλωσε ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Διονύσης Σιμόπουλος

Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές", δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.







real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: