6.2.13

Λουκέτο στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ...

Στο πλαίσιο του προγράμματος συγχωνεύσεων του υπουργείου Υγείας...
Ειδικότερα, ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προχωρεί στην ενοποίηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ) με την αντίστοιχη μονάδα του «Ευαγγελισμού», ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ...
ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», η οποία τίθεται σε λειτουργία.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου Ιδρύματος «Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο - Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, καθώς δεν θα καταβάλλεται στο εξής μίσθωμα για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Αντιδρούν οι γιατροί

Η απόφαση του υπουργού Υγείας προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), οι οποίοι κατηγορούν τον κ. Λυκουρέντζο ότι βάζει «λουκέτο» στο 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και υποβαθμίζει την Πολυκλινική.

«Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και όλα αυτά στο όνομα του εξορθολογισμού» τονίζουν. Επίσης σημειώνουν ότι με την κατάργηση δομών και οργανικών θέσεων ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ καλούν γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. στην είσοδο του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, στην πλατεία Κάνιγγος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Κανείς δεν απολύεται» απαντά το υπουργείο Υγείας

«Η ενίσχυση άλλων νοσοκομείων και η λειτουργία νέων κλινών επιτυγχάνεται μέσα από το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων» απαντά στους νοσοκομειακούς γιατρούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί. Εκατόν εβδομήντα άτομα θα στελεχώσουν κλινικές Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου» όπως τονίζουν εκπρόσωποι του υπουργείου. Όπως διευκρινίζουν, οι πέντε κλίνες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) που λειτουργούν στο 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ δεν κλείνουν, αλλά μεταφέρονται στον «Ευαγγελισμό». Επίσης, με προσωπικό του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ θα λειτουργήσουν επτά κλίνες ΜΑΦ στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς».

Σημειώνεται ότι στο τέλος του μήνα τίθεται σε λειτουργία η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στον «Ευαγγελισμό», χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: