3.2.13

Όμηρος, για 5η μέρα, ο 5χρονος...


Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι προσπάθειες της αστυνομίας να απελευθερωθεί πεντάχρονο αγόρι που κρατά όμηρο ένοπλος σε υπόγειο καταφύγιο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό σχολικού λεωφορείου στην πόλη Μίντλαντ της Αλαμπάμα.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως... η Ομάδα Διάσωσης Ομήρων του FBI διεξάγει διαπραγματεύσεις με στόχο την ασφαλή απελευθέρωση του αγοριού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από το σύνδρομο Ασπεργκερ (μια μορφή αυτισμού).
Ο Γουάλι Ολσον σερίφης της κομητείας Ντέιλ τόνισε χθες πως οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον απαγωγέα, τον 65χρονο Τζίμι Λι Ντάικς, πρώην οδηγό φορτηγού και βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Ντάικς πυροβόλησε και σκότωσε την Τρίτη τον 66χρονο Τσαρλς Πόλαντ, οδηγό του σχολικού λεωφορείου που μετέφερε περισσότερα από 20 παιδιά ανάμεσά τους και τον πεντάχρονο όμηρο.

Ο Ολσον αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Ντάικς έχει διατυπώσει κάποια αιτήματα, απλώς δήλωσε πως ο απαγωγέας επέτρεψε στις αρχές να στείλουν βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια και φάρμακα στο μικρό αγόρι. Επίσης ο Ντάικς διαβεβαίωσε την αστυνομία πως στο καταφύγιο υπάρχει θέρμανση και κουβέρτες.

"Θέλω να τον ευχαριστήσω επειδή φροντίζει το παιδί μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό", είπε ο σερίφης, χωρίς άλλα σχόλια. Σύμφωνα με τους γείτονές του, ο Ντάικς μετακόμισε στην περιοχή του Μίντλαντ πριν από δύο χρόνια και συχνά τον έβλεπαν να περιπολεί στην ιδιοκτησία του οπλοφορώντας. Είναι ελάχιστα κοινωνικός και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χτίζοντας το υπόγειο καταφύγιο, δίπλα στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε. Ο Ντάικς θα έπρεπε την Τετάρτη να παρουσιαστεί σε δικαστήριο επειδή απείλησε τον περασμένο μήνα έναν από τους γείτονές του.



ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: