7.2.13

«Ντουμάνι» η Βουλή: Αντίθεση 88 βουλευτών...


Έντονη είναι η διαμαρτυρία 88 βουλευτών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι μάζεψαν υπογραφές και έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να μην καπνίζει ο καθένας όπου... «του καπνίσει» μέσα στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να θέσουν το...
θέμα της απαράδεκτης, όπως τονίζουν, εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή, καθώς όπως αναφέρουν «δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο οποίο ειδικά τις κρίσιμες ημέρες των συνεδριάσεων να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος. Το εντευκτήριο της Βουλής έχει μετατραπεί σε καπνιστήριο βουλευτών και συνεργατών τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο καφενείο, παρά το ότι ατύπως έχει δημιουργηθεί ειδικός κλειστός χώρος για καπνιστές».

Συγκεκριμένα, ογδόντα οκτώ βουλευτές υπογράφουν την πρωτοβουλία των βουλευτών Ανδρέα Ψυχάρη και Πύρρου Δήμα, προκειμένου να σταματήσει το κάπνισμα στη Βουλή.

Οι δύο βουλευτές στην επιστολή τους τονίζουν «οι βουλευτές αδιαφορούν για τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα ώθησε τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ανατραπεί αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές να αδιαφορούν για τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν και πολύ περισσότερο να τους καταπατούν οι ίδιοι, καπνίζοντας σχεδόν παντού στους διαδρόμους, στο Περιστύλιο, στο εντευκτήριο της Βουλής, στα γραφεία των κομμάτων. Στην προσπάθειά του αυτή βρήκε αρωγό και συμπαραστάτη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα.

Ο κ. Ψυχάρης έθεσε το θέμα της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή σε πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι συμφώνησαν να προσυπογράψουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία να του παρουσιάζουν το πρόβλημα αλλα και να ζητούν από τον κ. Μειμαράκη να σταματήσει αυτή την εξοργιστική κατάσταση και να προστατέψει το κύρος του Κοινοβουλίου.

Την επιστολή που παραδόθηκε σημερα στον πρόεδρο της Βουλής υπογράφουν 88 βουλευτές απο τέσσερα κόμματα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανάμεσα στους υπουργούς και βουλευτές που υπογράφουν, ειναι ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρεας Λυκουρέντζος και οι πρώην υπουργοί υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός. Ακόμη, την επιστολή υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: