1.2.13

Aμφισβητούν την τακτική Μαξίμου...



«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολά». Αυτή η φράση κυριάρχησε στις επαφές των Κουβέλη και Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα μετά το ταξίδι του Σαμαρά στο Κατάρ τέθηκε θέμα «οργανωμένου λόγου» απέναντι στις... κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και απέναντι σ αυτές που έρχονται με το ΠΑΣΟΚ όμως αλλά και την ΔΗΜΑΡ να ζητούν «λιγότερη ένταση» και ουσιαστικά να κρατούν διακριτές αποστάσεις.

Οι κυβερνητικοί εταίροι εκτιμούν βασίμως ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ «τα αναγκαία νομοθετήματα πέρασαν σχετικές ανώδυνα με μια κοινωνία “παγωμένη” από την επέλαση της κρίσης, τώρα όμως που όλα αυτά εφαρμόζονται αρχίζει η πραγματική πολιτική μάχη».

Κι ενώ στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι κινητοποιήσεις των αγροτών «είναι δυσάρεστες αλλά ελέγξιμες» η Αγ. Κωνσταντίνου και η Ιπποκράτους φοβούνται κλιμάκωση με την σκυτάλη να περνά και σε άλλες οργανωμένες κοινωνικές ομάδες .

Τι φοβούνται περισσότερο;

Ότι οι κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα θα έχουν την στήριξη των μεγάλων σιωπηρών τμημάτων της κοινωνίας: των συνταξιούχων που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, των ιδιοκτητών ακινήτων που αντιλαμβάνονται ότι η περιουσία τους ουσιαστικά δημεύεται ,των χιλιάδων ανέργων που εξαθλιώνονται.

Τώρα και υπ’ αυτές τις συνθήκες αρχίζουν τα δύσκολα και για την κυβέρνηση συνεργασίας με την κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να βρεθεί τρόπος κοινής προς τα έξω εμφάνισης και στάσης απέτυχε παταγωδώς.

Στη συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τον Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ και την Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών εταίρων συνέστησαν χαμηλότερους τόνους, διαφώνησαν με εντάσεις και αντιπαραθέσεις, αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα πλέον του κοινωνικού αυτοματισμού -τακτική στην οποία έχει επενδύσει το Μαξίμου- και ζήτησαν τέτοιου τύπου ανακοινώσεις να μην εκδίδονται από το Μαξίμου, το κέντρο της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά από τη ΝΔ.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: