8.2.13

Κόντρα για τα πούρα (BINTEO)...

Συνεχίζεται ο ντόρος γύρω από τον... χορό διαφθοράς στο δημόσιο που αποκάλυψε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010.

Αίσθηση προκάλεσε, μεταξύ άλλων, η ... προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία «μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.

Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Τσούτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών πούρων Ποταμιάς, ο οποίος προμήθευε με πούρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Δέχτηκα τηλέφωνο από την ιδιαίτερα του κύριου Κοντού που έλεγε ότι ο κύριος υπουργός επιθυμεί να αγοράσει πουρά για τις δημόσιες σχέσεις του υπουργείου», τόνισε ο κ. Τσούτσος.

Στο ζήτημα παρενέβη ο ο τότε αρμόδιος υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός. Όπως ανέφερε, τα πούρα από την Ποταμιά, μπήκαν σε ένα καλάθι με άλλα προϊόντα όπως λάδι και ελιές και ταξίδεψαν για την Ευρώπη. Σημείωσε ότι ενώ οι περισσότεροι συνεταιρισμοί έδωσαν δωρεάν τα προϊόντα τους, οι παραγωγοί των πούρων ζήτησαν να πληρωθούν.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: