9.2.13

Κουβέλης: Αυτά έχουν οι συνεργατικές κυβερνήσεις (BINTEO)...


«Υπάρχουν πλευρές της ασκούμενης πολιτικής που δεν μας εκφράζουν, αλλά αυτή είναι η φύση των συνεργατικών κυβερνήσεων, πολλώ δε μάλλον όταν... αυτές έχουν εθνικό στόχο», είπε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος επανέφερε ως προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης Ο Φ.Κουβέλης υπογραμμίζει ως πρώτιστους στόχους της ΔΗΜΑΡ τη λήψη έκτακτων και εκτεταμένων μέτρων άμεσης εφαρμογής για τους άνεργους και την υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους «ώστε να ενεργοποιηθεί η ρήτρα θετικής απόκλισης και το 70% να διοχετευτεί σε μέτρα προς όφελος των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν» (πρόταση της ΔΗΜΑΡ που συμπεριλήφθηκε στο νέο Μεσοπρόθεσμο).

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του προσάπτει ότι επιχειρεί γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση στη βάση καταγγελιών και συνθημάτων, «ενώ με το αίτημα για εκλογές - 7 μήνες μετά τη διεξαγωγή των πρόσφατων - φαίνεται να αδιαφορεί για τους κινδύνους ενός νέου εκλογικού κύκλου».

Επιπλέον, κάνει λόγο για αντιφατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν του επιτρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων: «Η όποια προσπάθεια μετατόπισης του προς δήθεν υπεύθυνες και ρεαλιστικές θέσεις θα συναντά και θα αναμετράται συνεχώς με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες του που ήταν και είναι εμφανώς δημαγωγικές και μη ρεαλιστικές».

Ο Φ.Κουβέλης διαπιστώνει πως συχνά η πολιτική αντιπαράθεση εκπίπτει σε μια αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «που δεν αφορά την ουσία της πολιτικής και επιχειρεί να στηρίξει το στερεότυπο του δικομματισμού, που όμως πλέον προβάλλει ως καρικατούρα».

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι η αναγνώριση του «λάθους» στον πολλαπλασιαστή από το ΔΝΤ διευκολύνει τη χάραξη μιας πολιτικής που θα διεκδικεί την αναθεώρηση του προγράμματος.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, συμπεραίνει μεν ότι μέτρα τύπου επιστράτευσης δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά σημειώνει ότι όλοι οφείλουν να συναισθανθούν πως η σημερινή περίοδος είναι ειδική και άρα «δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή των υπολοίπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: