10.2.13

Το πραγματικό «μυστικό» της λίστας...


Εχω είδηση από την έρευνα σχετικά με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.
Λοιπόν, ο οικονομικός εισαγγελέας, ο Γρηγόρης Πεπόνης, εξαναγκάστηκε να... αποστείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. (τη γνωστή και ως... CSI Athens) συμπληρωματική παραγγελία, έπειτα από υπόδειξη πρώην εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος του ανέφερε ότι μόνο η έρευνα στο στικάκι δεν προσφέρει τίποτε.

ΠΡΕΠΕΙ η έρευνα να γίνει με βάση το αυθεντικό CD, αυτό που παρέδωσαν οι Γάλλοι στην κυβέρνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν από το «πειραγμένο» στικάκι, από το οποίο αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφαιρέθηκαν και άλλα στοιχεία.
ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; Να, λέω εγώ τώρα, κινήσεις λογαριασμών άσχετων, φαινομενικά, ονομάτων. Διότι, όπως μου ανέφερε σχετικά υψηλόβαθμος παράγων της Προανακριτικής Επιτροπής, «έχω την αίσθηση ότι μάλλον θα αποπροσανατολιστεί η υπόθεση αν παραμείνει στην αφαίρεση των συγγενών του Παπακωνσταντίνου».

ΗΤΟΙ, αναζητείται το πραγματικό «μυστικό» της λίστας. Εξυπακούεται ότι μαζί με τη συμπληρωματική εισαγγελική παραγγελία Πεπόνη, απεστάλη στη Διεύθυνση και το αυθεντικό CD, ώστε να ελεγχθούν ένα προς ένα τα ονόματα και οι κινήσεις των λογαριασμών τους...


Γιώργος Παπαχρήστος ("Στίγμα", ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: