16.2.13

Μπαράζ "πράσινων" εκδηλώσεων...



Μπαράζ εκδηλώσεων για μία σειρά από θέματα που αφορούν στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την εβδομάδα που έρχεται.

Υγεία, γυναίκες, ρατσισμός και κοινωνική βία, καθώς και ... αναθεώρηση του Συντάγματος, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ιπποκράτους, στον δρόμο προς το συνέδριό του στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου.

Τις εργασίες της ημερίδας για την Υγεία που διοργανώνει αύριο στο ξενοδοχείο Caravel, θα ανοίξει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατόπιν, θα επιχειρηθεί η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τα κακώς κείμενα στην Υγεία, αλλά και η διατύπωση συγκεκριμένης πρότασης για τη βελτίωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στην χώρα.

Δύο μέρες μετά, την Τρίτη, ο τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση στο καφέ ΜΕΛΙΝΑ στην Πλάκα. Επιθυμώντας να συμμετέχουν δυναμικά «στην ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό και συλλογικό κόμμα», όπως λένε, οι γυναίκες του κόμματος θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τις εξελίξεις στο συνέδριο και την κοινωνία… Στόχος τους, να ενδυναμώσουν ποσοτικά και ποιοτικά την συμμετοχή των γυναικών στα όργανα του κόμματος και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.


Λίγα μέτρα μακριά, στο κέντρο της Αθήνας και το αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτη» του υπουργείου Εξωτερικών, θα ξεκινά την ίδια μέρα η διημερίδα που οργανώνει το Ινστιτούτο ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου, με θέμα «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος». Με το θέμα να είναι ήδη από καιρό ψηλά στην ατζέντα του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την παρουσία επιφανών νομικών και ειδικών επιστημόνων, θα συζητηθούν καίρια θέματα, από το εκλογικό σύστημα και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως την πολιτική αυτονομία υπό το καθεστώς του μνημονίου και την επιρροή της οικονομικής κρίσης στην ερμηνεία του Συντάγματος…

Στο ίδιο μέρος, δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη, το ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα απέναντι στον νεοναζισμό, στη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία». Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την Ιπποκράτους και το αποδεικνύει, «ανεβάζοντάς» το στην ατζέντα της αλλά και τον ευρύτερο πολιτικό διάλογο τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης του νεοναζισμού και της βίας, καθώς και η μετανάστευση σε σχέση με την κοινωνική συνοχή.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: