2.2.13

Άνοιξη μύρισε η διάσημη μαρμότα του Πανξατόνι...

Υπό τις επευφημίες χιλιάδων θαυμαστών του, ο Πανξατόνι Φιλ, η διασημότερη μαρμότα του κόσμου, βγήκε το Σάββατο από τη φωλιά του και προέβλεψε με βεβαιότητα ότι έρχεται η άνοιξη.

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, ακόμη και από ...
την Αυστραλία ή τη Ρωσία, συρρέουν στη μικρή πόλη Πανξατόνι της Πενσιλβάνιας για να παρακολουθήσουν τη μετεωρολογική πρόβλεψη. Ο Φιλ έγινε διάσημος ιδίως χάρη στην ταινία «Η μέρα της μαρμότας» όπου πρωταγωνιστούσαν ο Μπιλ Μάρεϊ και η Άντι Μακντάουελ.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, αν η μαρμότα δει τη σκιά της καθώς θα βγαίνει από τη φωλιά, τότε ο χειμώνας θα παραταθεί για άλλες έξι εβδομάδες, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Φέτος ο Φιλ δεν είδε τη σκιά του, πράγμα που σημαίνει ότι η άνοιξη, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, είναι καθ' οδόν. Το μικρό τρωκτικό μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει την πρόγνωσή του στο αφτί του προέδρου της Λέσχης της Μαρμότας ο οποίος, για την περίσταση, ήταν ντυμένος με φράκο και ημίψηλο.

Πάντως, η γιορτή του Πανξατόνι είναι διαφορετική από την «ημέρα της μαρμότας» που γιορτάζεται παραδοσιακά στην Αλάσκα, ως ένδειξη τιμής για αυτό το μεγαλόσωμο τρωκτικό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: