19.2.13

Αποχώρηση από τα μπλόκα έως το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές...


Σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους μέχρι το τέλος της εβδομάδας σχεδιάζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας, που πλέον έχουν διασπαστεί σε πολλά κομμάτια. Αντιπροσωπεία από το...
μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, με επικεφαλής τον «κόκκινο» αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, είχε χθες στην Αθήνα διαδοχικές επαφές με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων.

«Ζητούμε συνάντηση με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να λυθούν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Μέχρι τότε παραμένουμε στον δρόμο και ενισχύουμε τα μπλόκα», είπε στο «Εθνος» ο Β. Μπούτας, ο οποίος είχε μαζί του εκπροσώπους και από το μπλόκο του Λευκώνα Σερρών και της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, που παραμένουν στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση και την Ενοποίηση του Αγροτικού Κινήματος, ενώ νέα συνάντηση των «μπλόκων» αυτών θα γίνει στη Νίκαια την Πέμπτη το πρωί.

Τα μέλη του Διευρυμένου Πανελλαδικού Οργάνου, που έχουν τα μπλόκα της Χρυσούπολης Καβάλας, της Μαυρολεύκης και του Νευροκοπίου Δράμας, των Κερδυλλίων Σερρών, της Λαμίας και του Κάστρου Βοιωτίας, θα έχουν σήμερα συνάντηση με τους υφυπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη και αύριο -πιθανόν- με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη. Για αύριο, επίσης, προγραμματίζουν κάθοδο μικρού αριθμού τρακτέρ στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα γίνουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
«Στόχος μας είναι να έχουμε ισχυρή παρουσία αγροτών και συμβολική αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ στα συλλαλητήρια, για να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες που αγωνίζονται», μας είπε ο Χρ. Γκόντιας από το μπλόκο της Μαυρολεύκης Δράμας.

Ενταση και μικροεπεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκαν χθες στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Διεθνούς Εκθεσης Λαμίας, όταν αγρότες από τη Φθιώτιδα επιχείρησαν να μπουν στον δρόμο και να διακόψουν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί τούς εμπόδισαν και απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.
Με μία συντονισμένη επιχείρηση οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που είχαν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, στον κόμβο Πράσινα Φανάρια, αποχώρησαν από το σημείο συγκέντρωσης.

Σε Εβρο και Ροδόπη, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ έξω από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, στην είσοδο των Φερών, στον κόμβο της Καλλίτσης επί της Εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία.
- Σε συμβολική κατάληψη των οδικών κόμβων της Εθνικής οδού Χανίων - Σητείας προχώρησαν χθες οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου. Συγκεντρώσεις και μπλόκα αγροτών με τρακτέρ και ΙΧ φορτηγά έγιναν σε πέντε σημεία στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, όπου οι αγρότες ανά διαστήματα πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτους αποκλεισμούς στις συγκοινωνίες μοιράζοντας ταυτόχρονα κηπευτικά...
www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: