13.2.13

Βενιζέλος καλεί Κουβέλη σε διάλογο για την Κεντροαριστερά...



Την πρόθεσή του να ζητήσει από τον Φώτη Κουβέλη προσυνεδριακή συνάντηση για την Κεντροαριστερά, γνωστοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ΚΟΕΣ του Κινήματος.

Η πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ...
συμμετάσχει με κείμενα, προτάσεις και θέσεις, ακόμα και ψηφιακά στο διάλογο «ακόμα και να διαφωνήσει ριζικά», όπως εξήγησε.

Η ίδια πρόσκληση, συνέχισε, απευθύνεται και σε όλες τις κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς οι οποίες θα κληθούν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις.

«Η λογική των χαιρετισμών σε πολυπληθή ακροατήρια δεν σημαίνει τίποτα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στα στελέχη που έχουν αποδυθεί σε αγώνα για τη δημιουργία τάσεων και ομάδων εν όψει συνεδρίου.

«Ορισμένοι δραστηριοποιούνται σε παλαιού τύπου συσσωματώσεις και ομαδοποιήσεις. Αυτό προκαλεί εσφαλμένη και άδικη εντύπωση για τις προσυνεδριακές διαδικασίες. Ο στόχος είναι η θεσμική επαναθεμελίωση, η ανανέωση ιδεών και προσώπων, μια άλλη αντίληψη, όχι εσωστρεφείς, μικρομέγαλες και μικροκομματικές πρακτικές».

Σε ό,τι αφορά την ουσία και τα διακυβεύματα του συνεδρίου ο κ. Βενιζέλος τα συμπύκνωσε σε τέσσερα σημεία:

Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα. Οι εταίροι μας είπε πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν το αντέχει ούτε η χώρα ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.

Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ο αναπροσανατολισμός των πόρων για την ανάδειξη της απόλυτης ανεργίας και φτώχειας. Δεν θα επιτρέψουμε στην Χρυσή Αυγή να παριστάνει τον Ρομπέν των Δασών.

Το Εθνικό Φορολογικό σύστημα

Η στήριξη της ρευστότητας και της ανάπτυξης.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε με έμμεσο τρόπο τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Μέργου περί κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε αγώνα για να παραμείνει σταθερό το επίπεδο του κατώτατου μισθού.

Αναφέρθηκε στις αρρυθμίες και στην έλλειψη συνεννόησης στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε οι υπουργοί είναι της ΝΔ ούτε η πολιτική που εφαρμόζεται είναι της ΝΔ» τόνισε, ζητώντας την επικαιροποίηση της προγραματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.

Αυτά, όπως επισήμανε είναι τα πραγματικά προβλήματα και όχι η συζήτηση για το αν θα πρέπει να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. «Κάποιοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚείναι ουρά του ενός ή του άλλου κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά, είναι γάτα εφτάψυχη, ευέλικτη και χρήσιμη γιατί σώζει ζωές από επικίνδυνα ερπετά.»

Τέλος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας μνημείο ιστορικής ανευθυνότητας την ομιλία Τσίπρα στο Ακροπόλ.

«Αυτό είναι το φλερτ με τη βία. Αντί να καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή αναπτύσσει τη θεωρία ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας της κυβερνητικής πλειοψηφίας άρα και του ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και της ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ ούτως ή άλλως ευθύνεται για όλα, το έχει στοχοποιήσει γιατί ξέρει το στρατηγικό του πρόβλημα».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: