26.2.13

Η κακοκαιρία "χτύπησε" την Κεντρική Μακεδονία...

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους, αλλά και χαλαζόπτωση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου η Πυροσβεστική κλήθηκε να...
απεγκλωβίσει ηλικιωμένα, κυρίως, άτομα.

Προβλήματα αντιμετώπισαν τα Γιαννιτσά, αλλά και περιοχές της Βέροιας κοντά στην Αλεξάνδρεια, όπως επίσης και χωριά που βρίσκονται στην περιοχή της Αριδαίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ παραμένει σε επιφυλακή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, από νωρίς το πρωί.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες με ισχυρές βροχέςκαι καταιγίδες αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Aναλυτικά: Αραιές νεφώσεις και αυξημένα ποσοστά υγρασίας και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν παροδικά ισχυρές και βελτίωση μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενώ βαθμιαία και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ενώ στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στα νότια θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια, όπου το πρωί πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές και από το απόγευμα ο καιρός στα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: