13.2.13

«Τυφώνας» για τα νάιλον των καταστημάτων στη παραλία του Βόλου...


Ξηλώματα αυθαίρετων κατασκευών με διαδικασίες εξπρές, καταστηματάρχες και δικηγόρους να μην πιστεύουν πως οι άδειες των μαγαζιών ανακαλούνται χωρίς ενστάσεις, δικαιολογίες και αναβολές, φωτογραφικά ντοκουμέντα να αποδεικνύουν τις αυθαιρεσίες και τις καταλήψεις του δημόσιου χώρου, αλλά και έναν Σύλλογο Εστίασης και Διασκέδασης να μένει...
«άφωνος» με τη στάση του αντιδήμαρχου Νίκου Μόσχου, περιελάμβανε χθες η «ατζέντα» στη συνεδρίαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Το πρώτο «σετ» καταστημάτων που έχουν μετατραπεί σε «θερμοκήπια», με νάιλον κατασκευές και πόρτες που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στα πεζοδρόμια και την παραλία, εξετάστηκε χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι καταστηματάρχες και οι δικηγόροι τους έσπευσαν να ζητήσουν αναβολές των υποθέσεων με τη δέσμευση ότι θα συμμορφωθούν... μέχρι να «ανοίξει ο καιρός και να μην απαιτείται πλέον η χρήση των νάιλον», αλλά ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε να τις δώσει.

Υπήρξαν καταστηματάρχες που υποστήριξαν ότι ξήλωσαν τις αυθαιρεσίες, αλλά διαψεύστηκαν από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από μηχανικούς, ενώ άλλοι παραβάτες «έτρεχαν» να καλέσουν συνεργεία αποξήλωσης των αυθαιρεσιών.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε... διακριτικά και ο Α. Αθανασός, που έσπευσε να την παρακολουθήσει προκειμένου να στηρίξει με την ιδιότητα του πρόεδρου του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης, τους καταστηματάρχες, με τις πολεοδομικές παραβάσεις.

«Δεν υπάρχει κάτι να πούμε, μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών. Δεν περιμέναμε τέτοια οργάνωση από το Νίκο Μόσχο», είπε φεύγοντας.

Στην Επιτροπή από τους ίδιους τους καταστηματάρχες ακούστηκαν και δικαιολογίες του τύπου, «δεν γνωρίζουμε ότι εγκαλούμαστε για τα νάιλον» ή «δεν γνωρίζαμε ότι έπρεπε να τα ξηλώσουμε τελείως».

Ο κ. Αθανασός, δεν βρήκε λόγια για να υπερασπιστεί τους παραβάτες μετά την προβολή των φωτογραφιών που είχε λάβει η Πολεοδομία χθες το πρωί από τα καταστήματα που παραπέμπονταν στην Επιτροπή.

Ιδιοκτήτης μεγάλου τσιπουράδικου στην παραλία ζήτησε αναβολή της υπόθεσής του, αλλά δεν του δόθηκε καθώς κατ' επανάληψη τον έχουν «γράψει» για παραβάσεις του νόμου περί αυθαιρέτων και η άδειά του έπρεπε να ανακληθεί.

Ο δικηγόρος τού ιδιοκτήτη δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει την πρόθεση να συμμορφωθεί, αλλά ο αντιδήμαρχος δεν υπαναχώρησε.

«Είχατε όλο το χρόνο να αποξηλώσετε τις αυθαιρεσίες , αλλά δεν το πράξατε. Εδώ μέσα δεν είναι κανείς διατεθειμένος να τον κοροϊδέψετε», δήλωσε, ωστόσο στη συνέχεια και αφού ο ιδιοκτήτης κάλεσε συνεργείο αποξήλωσης των νάιλον, αποφασίστηκε να μην ανακληθεί η άδεια, πράγμα που θα συμβεί αν δεν απομακρυνθούν εντός 24 ωρών οι αυθαιρεσίες, δηλαδή σήμερα το μεσημέρι.

Στη συνέχεια εξετάστηκε η υπόθεση τσιπουράδικου στην οδό Κασσαβέτη με την ιδιοκτήτρια να δηλώνει ότι έχει απομακρύνει τα νάιλον και τις πόρτες που απέκλειαν την πρόσβαση των πολιτών στο πεζοδρόμιο.

Ο κ. Μόσχος ενοχλημένος της ζήτησε να σταματήσει να λέει ψέματα και να επιβαρύνει τη θέση της και όταν εκείνη επέμενε της έδειξε φωτογραφίες από το κατάστημά της που λήφθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα από τη συνεδρίαση, στις οποίες φαινόταν ότι τα νάιλον είχαν απλά σηκωθεί αλλά δεν είχαν απομακρυνθεί.

«Επιτέλους σταματήστε να προκαλείτε. Δεν είμαστε εξωγήινοι και δεν τρώμε κουτόχορτο. Με τα νάιλον έχετε καταστρέψει αισθητικά το δημόσιο χώρο και δεν αφήνετε τους πολίτες να περάσουν. Έρχεστε και μας λέτε ψέματα», είπε στην ιδιοκτήτρια ο Νίκος Μόσχος και εκείνη ενημέρωσε την Επιτροπή λίγη ώρα αργότερα ότι κάλεσε συνεργείο για την αποξήλωση. Στις 3.45 μ.μ. κατέθεσε φωτογραφίες στην Επιτροπή με τις αυθαιρεσίες ξηλωμένες.

Αντίθετος με το ξήλωμα εμφανίστηκε ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στην παραλία. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη επέμενε πως ο πελάτης του θα έπρεπε να ξηλώσει τις αυθαιρεσίες του, όταν τις ξηλώσουν όλοι... Όταν του ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι αυθαιρεσίες εντός της ημέρας εκείνος απάντησε: «Σήμερα έχουμε δουλειά» για να του θυμίσει ο αντιδήμαρχος ότι η δουλειές του δεν ενδιαφέρουν κανέναν... Η άδεια θα ανακληθεί οριστικά σε αυριανή συνεδρίαση, εκτός και αν ξηλωθούν σήμερα οι αυθαίρετες κατασκευές.

Προκλητικός χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μόσχο και ο ιδιοκτήτης καφέ στην Τοπάλη, ο οποίος διέψευσε ακόμη και τις φωτογραφίες με τις αυθαιρεσίες που του έδειξαν στην Επιτροπή. Ο ιδιοκτήτης υποστήριζε ότι έχει ξηλώσει τις κατασκευές με τα νάιλον χθες το πρωί, μετά την αυτοψία της Πολεοδομίας. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση και επανήλθε αργά το μεσημέρι με φωτογραφίες που έδειχναν ξηλωμένες τις αυθαιρεσίες. Το ίδιο συνέβη με καφέ της παραλίας.

Οριστικά στο μεταξύ ανακαλείται αύριο η άδεια καφέ της οδού Αντωνοπούλου, που χαρακτηρίστηκε «θερμοκήπιο» από τον κ. Μόσχο. Ο ιδιοκτήτης δεσμεύτηκε ότι θα άρχιζε το ξήλωμα από χθες...

Στη χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκε και η υπόθεση τσιπουράδικου στην οδό Λαμπράκη, ο ιδιοκτήτης του οποίου το είχε μετατρέψει σε «μπουζουξίδικο». Διέθετε πίστα και ορχήστρα, ενώ εντοπίστηκαν σε έλεγχο και 4.000 γαρύφαλλα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη οι υπηρεσίες... παρεξήγησαν καθώς δεν διέθετε το μαγαζί πίστα, αλλά διέθετε ως ντεκόρ έναν υπερυψωμένο χώρο με ψάρια και βότσαλα... Ουδείς πίστεψε ότι την ημέρα του ελέγχου ο ιδιοκτήτης γιόρταζε την ονομαστική του γιορτή, αλλά υπογράφηκε υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία η άδεια θα ανακληθεί μόλις καταγραφεί νέα παράβαση. Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είχε απασχολήσει ξανά την Επιτροπή.

Αντίθετα ανακλήθηκε η άδεια αντίστοιχης περίπτωσης καταστήματος στην οδό Μακρινίτσης που κατ' επανάληψη είχε απασχολήσει την Επιτροπή.

«Δεν έχετε σεβαστεί τις υπεύθυνες δηλώσεις που μας έχετε καταθέσει. Εάν θέλετε να κάνετε μπουζουξίδικο, αλλάξτε την άδεια», είπε ο αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στην ιδιοκτήτρια και η άδεια ανακλήθηκε ομόφωνα.

Εφ. Θεσσαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: