14.2.13

Δράμα η απογραφή συνταξιούχων Ναυτικών...


Χιλιάδες γέροντες, συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται καθημερινά στο Ν.Α.Τ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) στον Πειραιά για να απογραφούν.
Αρκούσε να καταθέσουν ή ταχυδρομικά να στείλουν, μια βεβαίωση ότι είναι εν ζωή. Από τις...
Αστυνομικές αρχές, τη Δημοτική Αστυνομία ή τα Λιμεναρχεία ή να παρουσιαστούν οι ίδιοι με την ταυτότητά τους στο ΝΑΤ, όσοι έχουν την δυνατότητα μετακίνησης και όχι να σχηματίζονται από τα χαράματα ουρές ακόμα και ανήμπορων συνταξιούχων για να καταθέσουν χαρτιά διάφορα, που δεν είναι και απολύτως απαραίτητα.

Γιατί η 80χρονη χήρα συνταξιούχου, πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, να αποδείξει ότι ζει, αλλά και να προσκομίσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για να φανεί ότι δεν παντρεύτηκε μετά τα 80 της; Ουρές και στους Δήμους.

Οι υπηρεσίες αυτεπάγγελτα, δεν μπορούσαν σε συνεργασία με τα ΚΕΠ ή τους Δήμους να το κάνουν εν καιρώ και να ελέγξουν και την ημερομηνία του γάμου;

Οποιοσδήποτε από την οικογένεια έστω με απλή εξουσιοδότηση δεν μπορούσε να μεταφέρει ή αποστείλει τη βεβαίωση της αστυνομίας;

Τόσο καιρό οι υπηρεσίες του ΝΑΤ δεν μπορούσαν να κάνουν τον έλεγχο; Και άμα τον τελειώσουν σε δυο μήνες αντί σε ένα;

Τι τους μαζεύουν καθημερινά με βροχή, κρύο, όρθιους σε ατελείωτες ουρές ,χωρίς αριθμούς προτεραιότητας ;

Καλά από την Ν.Δ δεν τους λυπούνται και τους ταπεινώνουν, όπως τον υπόλοιπο λαό.

Ο αριστερός Κουβέλης δεν έχει πάρει είδηση τίποτα από τον ‘’Συνωστισμό’’ έξω και μέσα στο Ταμείο;

Ο ανανεωτής του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος δεν ιδρώνει καθόλου βλέποντας πόσο ταλαιπωρούνται τα ‘’τιμημένα γηρατειά’’;

Κανείς δεν ξέρει για το δράμα των απόμαχων Ναυτικών; Τα ΜΜΕ, οι βουλευτές που δουλεύουν ατέλειωτες ώρες στα γραφεία τους και τη Βουλή;..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: