26.2.13

Σύγκρουση υψηλών τόνων στη Βουλή...



Για μία σκληρή μονομαχία προετοιμάζονται Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
Σε αναμέτρηση για δύο θα επιχειρήσουν να... μετατρέψουν την αποψινή προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Άλλωστε, η επιχείρηση πόλωσης μάλλον ικανοποιεί και τους δύο: τον κ. Αντώνη Σαμαρά διότι επιδιώκει να είναι εκείνος που θα συγκρουστεί μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εκπροσωπήσει το αστικό, ευρωπαϊκό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, τον δεν κ. Αλέξη Τσίπρα διότι μετά από σειρά αντιπαραθέσεων με τον Ευ. Βενιζέλο θέλει, πλέον, να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο πλέον υψηλό επίπεδο και να κερδίσει πόντος ηγετικότητας.

Η συζήτηση, που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας, αφορά τύποις το αγροτικό ζήτημα, ωστόσο είναι δεδομένο ότι πολύ γρήγορα θα γενικευθεί. Άλλωστε, οι υψηλοί τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες είναι ενδεικτικοί.

Ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση και θέλει να δώσει σκληρή απάντηση σε όσα ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα σχετικά με διαπλοκή στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενώ αναμένεται να αναδείξει την πολυγλωσσία και τις προγραμματικές παλινωδίες της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας την ότι λαϊκίζει με κάθε ευκαιρία και παραγνωρίζοντας το κόστος για την εθνική προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να πείσει για τη δυνατότητά του να ισορροπήσει μεταξύ του αντιμνημονιακού του λόγου και των πιο μετριοπαθών θέσεων που προβάλλουν στελέχη του και, παράλληλα, να εμφανισθεί ως αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση περιορίζοντας την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων.

Μένει να φανεί πώς θα ανταπεξέλθει στο ρόλο του… τρίτου τη τάξει ο κ. Ευ. Βενιζέλος που είναι δεδομένο ότι ούτε θέλει να αφήσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον στον Αντ. Σαμαρά ούτε βέβαια και να ταυτισθεί πλήρως με το Μαξίμου.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: