3.2.13

Ο Βασίλης Μπόνιος απαντά σε τρεις ερωτήσεις...


crimenet.gr
Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Μπόνιος, επικεφαλής της ιστοσελίδας kourdistoportocali.com, απαντά σε τρεις ερωτήσεις που του κάνει η Ελευθεροτυπία.

Ποιους βολεύει η ανωνυμία στο Ιντερνετ;

- Πόση «ανωνυμία» μάς επιτρέπει ο Μεγάλος Αδελφός; Ακόμη εξερευνούμε με... την περιέργεια μικρού παιδιού αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι, το Ιντερνετ, που άλλαξε τις ζωές όλων μας. Μη δίνετε σημασία στις παιδικές του ασθένειες, όπως είναι η στρεβλή χρήση του από κάποιους (λάσπη, εκβιασμοί κ.λπ.), οι οποίοι στην τελική διακινδυνεύουν επώδυνες συνέπειες.

Θα ζήσει ή θα πεθάνει το χαρτί;


- Θα ζήσει μέσα από την έξυπνη προσαρμογή του. Θα διάβαζα με ενδιαφέρον μια εφημερίδα στο μέγεθος του iPad τυπωμένη σε χαρτί γραφής 100 gr. Βέβαια αυτό ανεβάζει το κόστος για τον εκδότη, αλλά μπορεί να ελκύσει ξανά την ακριβή διαφήμιση. Στο μέλλον το Διαδίκτυο θα αποτελεί τη φτηνή ενημέρωση, ενώ η οικονομική ελίτ θα επιλέγει ειδικά έντυπα με υψηλό κόστος παραγωγής με κριτήριο τη μυρωδιά του χαρτιού. Κάτι σαν τα ακριβά πούρα.

Υπάρχουν φτωχοί και μόνοι καουμπόηδες στα ελληνικά media;

- Υπάρχουν και αυξάνονται ραγδαία... Αυτοί είναι οι πρωτεργάτες της νέας ελληνικής δημοσιογραφίας, που θα είναι πλούσια σε ταλέντα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο Twitter, που αποτελεί φλέβα χρυσού για τη δημοσιογραφία...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: