4.2.13

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες σε όλη τη χώρα...

Παραταγμένα εξακολουθούν να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας τα τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους.
Στο πλευρό των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας θα βρεθεί στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας ο...
πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο μπλόκο τους.

«Ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, δίνουν το πρωί της Δευτέρας αγρότες του νομού Σερρών, με εξαίρεση εκείνους που θα παραμείνουν παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού στα Ν. Κερδύλλια.

Με τρακτέρ από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας ενισχύουν το μπλόκο τους οι αγρότες στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας που έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στις άκρες της Εγνατίας Οδού.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί της Δευτέρας αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών.

Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Στο μεταξύ, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, αποφάσισαν αγρότες της Πιερίας, χωρίς να αποκλείουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα.

Σε κινητοποιήσεις, επίσης, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.

«Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών.

«Τα λαϊκά στρώματα των πόλεων πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά που αγωνίζεται για την επιβίωσή της κόντρα στην πολιτική τής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους» επισημαίνει το ΚΚΕ.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: