14.2.13

Έρευνα για την τραγωδία στο οικοτροφείο...

Απαράδεκτο θεωρεί το υπουργείο Υγείας το γεγονός της μη έγκαιρης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΠΕΨΑΕΕ .στην περιοχή του Κορυδαλλού, με...
αποτέλεσμα το θάνατο ενός ασθενή και το σοβαρό τραυματισμό τριών άλλων και ζητεί τόσο από τη Διοίκηση του Οικοτροφείου όσο και από τις αρμόδιες Αρχές τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Οι υπεύθυνοι για τα θέματα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου διευθέτησαν άμεσα τη φιλοξενία των ασθενών του Οικοτροφείου σε άλλες στεγαστικές δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα των ενοίκων του Οικοτροφείου.

Η δε αρμόδια υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αφήνει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα, υπογραμμίζοντας ότι το Οικοτροφείο που φιλοξενεί 13 ενοίκους επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Υγείας για το 2012 με 680.000 ευρώ.

Η κα Σκοπούλη σημειώνει ότι η μονάδα διέθετε όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, που είχε χορηγηθεί νομίμως με ημερομηνία λήξης 03/05/2012. Η ευθύνη - σημειώνει - για την τακτή και επαρκή συντήρηση καθώς και την καλή λειτουργία των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας είναι στον ιδιοκτήτη - εκμεταλλευτή - εργοδότη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: