15.2.13

Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες...



Σήμερα το πρωί γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες των διαθέσεων της τρικομματικής κυβέρνησης. Πίσω από τα νεκροστολισμένα λόγια τον ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ στελεχών και την επικοινωνιακή πολιτική των επιτελείων κρύβεται η ωμή βία της πολιτικής τους. Ωμή βία είναι οι...

δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου οικονομίας κ. Μέργου, που ενώ απολαμβάνει την άνεση των 6000 ευρώ μηνιαίως θεωρεί ότι τα 584 ευρώ (και τα 511 για τους κάτω των 25 ετών) είναι πολλά για όσους τα παίρνουν. Ωμή η βια και των ΜΑΤ που βρίζοντας χτυπώντας και ψεκάζοντας προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους νέους και τις νέες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα. Κανένα από τα δύο περιστατικά δεν είναι τυχαίο. Η βία της φτώχειας και της ανεργίας, των απολύσεων και της επισφάλειας, η βία της καταστολής και των βασανιστηρίων είναι το αληθινά πρόσωπο της πολιτικής τους. Ο φόβος και η τρομοκρατία το μόνο όπλο τους. Εχθρός τους η κοινωνία. Μια κοινωνία που αγωνίζεται, μια κοινωνία που προσπαθεί να βρει δημιουργικές διεξόδους μέσα από την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την συνεργασία, την αντίσταση και την αυτοοργάνωση. Μια κοινωνία που τολμά να αμφισβήτηση την κυβερνητική εξουσία. Μια κοινωνία που επιμένει ότι οι ζωές μας δεν χωράνε σε αναλύσεις κόστους και ισολογισμούς.

Γι΄ αυτό χτυπάει τους απεργούς και το δικαίωμα στην απεργία, γι΄ αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, γιαυτό αφήνει ανεξέλεγκτη την ναζιστική φρίκη, γι΄ αυτό χτύπησε σήμερα το πρωί τους νέους και τις νέες του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε την καταστροφή που μας επιφυλάξουν. Το έμαθε από τις πλατείες και τις απεργίες, από τα κινήματα αντίστασης και τις λαϊκές συνελεύσεις. Ξέρει πως αν δεν μας εξοντώσει ολοκληρωτικά δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους της. Ξέρει πως αν δεν εξαντλήσει τα όρια του αυταρχισμού δεν πρόκειται να βγει κερδισμένη.

Αυτά η κυβέρνηση τα ξέρει καλά έχει έρθει όμως η ώρα να μάθει και κάτι ακόμα. Έχει έρθει η ώρα να μάθει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Έχει έρθει η ώρα να μάθει ότι οι τραμπουκισμοί των δυνάμεων καταστολής, η τρομοκρατία των βασανιστών και των τεχνοκρατών δεν είναι αρκετή για να τσακίσει τα όνειρα μας. Έχει έρθει η ώρα να μάθει ότι δεν πρόκειται να στρέψουμε τα βλέμματά μας στο χώμα. Τα βλέμματά μας κοιτάνε ίσια στο μέλλον. Και τον μέλλον αυτό είναι κοντά.

Η γιάλα στην οποία ζουν αυτοί που μας κυβερνάνε ήρθε η ώρα να σπάσει.

Στις 20 Φλεβάρη βάζουμε τέλος στην πολιτική τους. Βάζουμε τέλος στην λιτότητα και την εξαθλίωση, στην ασυλία των πλουσίων και το τσάκισμα των φτωχών. Ανατρέπουμε τα μνημόνια, τους αντεργατικούς νόμους και τον αυταρχισμό. Βάζουμε ξανά στο προσκήνιο την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή. Έχει έρθει η ώρα για τις δικές μας μέρες. Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει σαφές και στην κυβέρνηση.


Σωκράτης Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: