10.2.13

Καραμούζης: Η ανάκαμψη δεν έρχεται μόνο μέσα από την λιτότητα...



Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Nίκος Καραμούζης, εκφράζει την άποψη πως τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της χώρας αλλά... τελικά σκοτώνουν την οικονομία.

Μιλώντας ο κ. Καραμούζης στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει: «Η μείωση των μισθών, οι υπερβολικοί φόροι, τα υψηλά επιτόκια, σκοτώνουν την οικονομία». Ο ίδιος πιστεύει ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και τα χαμηλότερα επιτόκια είναι εργαλεία προσαρμογής που θα τονώσουν τη ζήτηση και θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Νίκος Καραμούζης, αναφέρει: «Δεν υπάρχει σενάριο ανάκαμψης μόνο μέσα από τη λιτότητα. Ο δρόμος της ανόρθωσης της οικονομίας, αν θέλουμε να είναι βιώσιμη και να μην οδηγηθούμε σε οδυνηρή υποτροπή, περνάει υποχρεωτικά μέσα από την επιστροφή σε θετικούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν απαραίτητη,αλλά έχει εξαντλήσει τα όρια της, κυρίως με την αύξηση των φόρων. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων πρέπει να τερματιστούν και να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φορολογικών μεταρρυθμίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: