2.2.13

Δεξιά της αριστεράς ή αριστερά της αριστεράς...


Δεξιά της αριστεράς ή αριστερά της αριστεράς ; Αυτό είναι το δίλημμα στο οποίο καλείτε να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που γίνεται στην σκιά των ταξιδιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο...
εξωτερικό και στις οποίες γκρίνιες υπήρξαν γι αυτά.

Όπως είναι γνωστό οι συνιστώσες που συγκροτούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν διαφορετικές απόψεις μόνο για το εάν πρέπει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ αλλά και για το με ποιους θα συνεργαστούν προεκλογικά και μετεκλογικά.

Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνεργασία της με την ΔΗΜΑΡ ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να κυβερνηθεί η χώρα με άλλη λογική.

Από την άλλη το αριστερό ρεύμα που εκφράζεται κυρίως από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κοιτάζει προς την πλευρά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Έτσι τις δυο τελευταίες ημέρες με τα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας παρακολουθήσαμε το σφιχταγκάλιασμα του αριστερού ρεύματος με τον ΚΚΕ γεγονός που ανάγκασε και αλλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταχθούν εμπράκτως στο πλευρό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας το θέμα αυτό απασχόλησε για αρκετή ώρα τα στελέχη όλων των πλευρών. Η διαφωνία τους καταγράφηκε δημοσιογραφικά όταν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στους ανθρώπους του τύπου εκτίμησαν ότι υπάρχουν τα πρώτα προβλήματα στην κυβέρνηση εξ αιτίας των αντιδράσεων της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησε με « την ακροδεξιά ρητορική » της ΝΔ ενώ από την άλλη οι εκπρόσωποι του αριστερού ρεύματος μίλησαν για « άλλοθι στη δεξιά πολιτική » και για «κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε πάντως ότι τα τελευταία γεγονότα- και η επίσημη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ- ήταν και μια καλή αφορμή για να αποσοβηθούν κάποιες γκρίνιες που υπάρχουν μέσα στο κόμμα τους εξ αιτίας των όσων έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόσο για το μνημόνιο όσο και για τις συνεργασίες.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι παρατηρούν το τελευταίο διάστημα μερίδα τύπου να προσπαθεί να αναδείξει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο απ ότι αυτά ισχύουν στην πραγματικότητα. Σημείωναν μάλιστα ότι το γεγονός αυτό μάλλον συσπειρώνει όλες τις τάσεις του κόμματος τους -αφού βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται απ όλες τις πλευρές- παρά τους κάνει κακό. « Τελικά αυτό που θα καταφέρουν όλοι αυτοί που αγωνίζονται να μας παρουσιάσουν σαν σκορποχώρι είναι να μας ενώσουν έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία θεωρούν ότι πίσω από αυτό τον επικοινωνιακό πόλεμο βρίσκονται η ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας θα ακούσει πολλά. Για τον Ομπάμα , για τον Σόιμπλε , για το μνημόνιο και το ευρώ αλλά και για την Έλλη Στάη. Από τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί και η ηρεμία στο εσωτερικό του κόμματος του για το επόμενο διάστημα...
Παναγιώτης Βασιλάκης
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: