23.2.13

ΚΥΠΡΟΣ: Αναστασιάδης και Μαλάς για πρώτες ενέργειες ...


Λευκωσία: Τα πιεστικά προβλήματα της οικονομίας, οι συζητήσεις με την Τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης αλλά και το Κυπριακό, αποτελούν τις προτεραιότητες των δύο μονομάχων, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, στην περίπτωση που εκλεγούν. Στην...
τελευταία τους συνέντευξη πριν από τις αυριανές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία μιλούν στον «Φ» και καταθέτουν τις απόψεις τους για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο. Αμφότεροι περιγράφουν τις πρώτες τους κινήσεις, την επόμενη ημέρα, εάν εκλεγούν στο ύπατο αξίωμα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνει πως προτεραιότητα του θα είναι «η πραγματοποίηση μιας πλήρους και αντικειμενικής απογραφής για το τι παραλαμβάνουμε στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας». Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως θα γίνουν επαφές με όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα με στόχο «μια σύντομη υπογραφή της δανειακής σύμβασης ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναγκαία χρηματοδότηση του κράτους». Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να αποδεχτούμε οποιουσδήποτε απαράδεκτους όρους.

Ο Σταύρος Μαλάς δηλώνει πως θα συγκροτήσει διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Γιώργο Βασιλείου, «θα καθοριστούν οι βασικές αρχές της διαπραγματευτικής μας τακτικής όσον αφορά στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και οπωσδήποτε της διάσωσης των ημικρατικών οργανισμών». Σημείωσε δε, ότι θα τεθεί ξεκάθαρα ενώπιον της Τρόικας «ότι σε αυτό το στάδιο, δεν συζητούμε εκποίηση κρατικής περιουσίας, κάτι το οποίο δεν θα επιλύσει τα όποια προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον με το χρέος».

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: