9.2.13

ΠΑΣΟΚ: Αποδεικνύεται η σχέση της Χρυσής Αυγής με το νεοναζισμό...

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού από τον πολιτικό κόσμου του συνταγματικού τόξου αναφέρεται ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τις φωτογραφίες του ... κ.Μιχαλολιάκου με Γερμανούς νεοναζί στο κοινοβούλιο.
Οπως αναφέρει ο κ.Μανιάτης, σε δήλωσή του, «η φωτογραφία ντοκουμέντο που κυκλοφορεί σε γερμανικές ιστοσελίδες δείχνει τον κ. Μιχαλολιάκο, Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, να ποζάρει με τον Matthias Fischer, εντός του ελληνικού κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.
» Ο Matthias Fischer, είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης «Άρια Ελπίδα».
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι φωτογραφίες αποτελούν απόδειξη της αδιαμφισβήτητης σχέσης της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα, επαναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ανακοίνωσε θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία. «Κάθε ώρα που περνάει (οι πρωτοβουλίες αυτές) καθίστανται και πιο επείγουσες» τόνισε.
Και καταλήγοντας, επανέλαβε το κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ προς όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνεργαστούν ώστε να μην επιτρέψουν τη δράση ενός αντικοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στο κοινοβούλιο.
«Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας έτσι ώστε να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και δεν συγχωρείται άγνοια της κοινωνικής δυναμικής» τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: