7.2.13

"Χάκαραν" το site του Λοβέρδου...



Επίθεση χάκερ στην προσωπική  ιστοσελίδα του Ανδρέα Λοβέρδου εντοπίστηκε χθες, με αποτέλεσμα να αντλήσουν τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ΜΜΕ, βουλευτών κλπ που χρησιμοποιείται για την ... αποστολή ενημερωτικού υλικού, καθώς και την λίστα με τους τηλεφωνικούς αριθμούς των διαπιστευμένων ΜΜΕ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το λόγο αυτό ενδέχεται η σελίδα να μην ανανεωθεί για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες την κυβερνοεπίθεση πραγματοποίησαν Κύπριοι υποστηρικτές της χακτιβιστικής κολλεκτίβας των Anonymous, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το ψευδώνυμο @p0nYs3c (ή Te4m_p0nYs3c) οι οποίοι εντόπισαν ιδιαίτερα σημαντική αδυναμία στην ιστοσελίδα του Έλληνα πολιτικού, την οποία και αξιοποίησαν κατάλληλα για να αντλήσουν δεδομένα και πληροφορίες από την εσωτερική βάση δεδομένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδυναμία τύπου SQL Injection, εντοπίστηκε σε εσωτερικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας, η χρήση της οποίας επέτρεψε την πρόσβαση,άντληση και πιθανόν αλλοίωση της βάσης δεδομένων.

Η ιστοσελίδα του Ανδρέα Λοβέρδου είχε τεθεί ξανά στο στόχαστρο χάκερς το 2009.

πηγη thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: