12.2.13

Μίλησε για ανάπτυξη αλλά όχι για διαφθορά ο Μαριάνο Ραχόι ...


Η ομιλία του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στο συνέδριο του Economist στην Μαδρίτη δεν περιείχε κάποια είδηση, έδειξε ωστόσο ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τόσο με τα μέτρα λιτότητας όσο και... με τις μεταρρυθμίσεις Επιστροφή στην ανάπτυξη στα τέλη του 2013 και το 2014, ενώ απέφυγε να αναλύσει περαιτέρω θέματα όπως της διαφθοράς.
Ερωτηθείς για ένα θέμα που καίει την κυβέρνησή του, για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, ο Ραχόι δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι κανονισμοί, αλλά η συμμόρφωση με αυτούς. Ωστόσο, όπως σημείωσε, θα ακολουθήσει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες για βελτιώσεις στον εν λόγω τομέα.

Η λέξη διαφθορά που απασχολεί τους περισσότερους Ισπανούς εν μέσω ύφεσης και υψηλής ανεργίας δεν αναφέρθηκε από τον Ραχόι, ο οποίος δεν αποδέχθηκε ότι ο δικομματισμός είναι πρόβλημα για την Ισπανία.

Έχουν εξαλειφθεί οι αμφιβολίες για τα δημοσιονομικά της χώρας και τώρα το επίκεντρο είναι η ανάπτυξη είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξη θα έρθει στα τέλη του 2013 και το 2014.

Αν και παραδέχθηκε ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του περί μη αύξησης των φόρων, δήλωσε πως πιστεύει ότι εκπλήρωσε τα καθήκοντά του.

Τέλος επέμεινε ότι η Καταλονία θα παραμείνει τμήμα της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: