13.2.13

Παραιτήθηκαν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ...

Δελτίο Τύπου
 Παραιτήθηκαν χθες οι πέντε δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ και εκλεγμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, τον Ιούνιο του 2011, αρνούμενοι να παραμείνουν «όμηροι της ...
αδράνειας» και της «αδιαφορίας» του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σε αυτή την πιο δραματική περίοδο στην ιστορία του Κλάδου και του Ταμείου μας.
Παραιτούμενοι, οι πέντε δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για την άρνηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και εκκλήσεις από πλευράς του ΕΔΟΕΑΠ, να προχωρήσει σε ανεξάρτητο έλεγχο της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου, όπως δημόσια οι ίδιοι ζήτησαν κατά την επεισοδιακή Γενική Συνέλευση της 23-6-2012. Με τη στάση του αυτή, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εγκλωβίζει τον ΕΔΟΕΑΠ σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη για τον Κλάδο μας  και τραγική για τη χώρα και για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό μας Σύστημα, περίοδο.
Με την παραίτηση των πέντε μελών της Διοίκησης του Οργανισμού, για την οποία ενημερώθηκαν άμεσα όλοι οι Πρόεδροι των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) ενεργοποιούνται οι καταστατικές διατάξεις του ΕΔΟΕΑΠ (άρθρο 15, παρ.3) για υποχρεωτική και άμεση –εντός 15 ημερών - προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., το οποίο θα μπορέσει δημοκρατικά, άμεσα και υπεύθυνα να αναλάβει τις ευθύνες του για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού. Ως προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών ορίζεται η 27η Φεβρουαρίου 2013. Από σήμερα και για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίοι οι Ενώσεις είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., η Πρόεδρος και τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης εκτελούν χρέη υπηρεσιακού Διοικητικού Συμβουλίου, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.
Στις επιστολές παραίτησής τους (online στο www.edoeap.gr), τα πέντε μέλη του Δ.Σ. αναφέρονται στα ακραία γεγονότα κατά τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, κατά την οποία αμφισβητήθηκε η ικανότητά τους να διαχειριστούν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, και στην απόφασή τους, αμέσως μετά, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 28 Ιουνίου 2012, να παραμείνουν στις θέσεις τους, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους του Ταμείου, θέτοντας παράλληλα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ενδελεχή έλεγχο, για πλήρη οικονομική και νομική ανάλυση των ενεργειών της Διοίκησης, προκειμένου, είτε να αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπήρχαν, είτε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους από την ατεκμηρίωτη λασπολογία που δέχθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση.
Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ υλοποίησε το σύνολο των δεσμεύσεών της για απόλυτη διαφάνεια, για αποδοχή του διαχειριστικού ελέγχου, για τη συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση των αποθεματικών του ταμείου και για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. 

Τα πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που παραιτήθηκαν χθες δήλωσαν υπερήφανοι που στη διάρκεια της θητείας τους ενήργησαν πάντα σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, με γνώμονα το συμφέρον του Ταμείου μας και μόνο αυτό, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, χωρίς να κρύψουν τίποτα, κρατώντας το τιμόνι του Οργανισμού με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, μέσα στην καταστροφική λαίλαπα για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας, πάντα κρίνοντας και αποφασίζοντας σύμφωνα με το υπέρτερο όφελος του Οργανισμού και των 20.000 Ασφαλισμένων μας.
Αναλυτικά στο: http://www.edoeap.gr/2013/02/paraitisi-ds-edoeap/

Δεν υπάρχουν σχόλια: