1.2.13

Έβαλε ο διαβολάκος, την ουρά του πάλι!...


«Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο για να σταματήσει να υποφέρει ο Έλληνας και η Ελληνίδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ αλλά, φευ, δεν πρωτοτύπησε.

Πρώτος λαλήσας ήταν ο ... πάλαι ποτέ ηγέτης του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, όταν δήλωνε ότι στην πολιτική κάνεις συμμαχία ακόμα και με το διάβολο, για να δικαιολογήσει τη συγκυβέρνηση πρώτα με τη ΝΔ το 1989 και εν συνεχεία και με το ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα μια ακόμη πολιτικός έκλεψε την πρωτιά του Αλέξη. Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε τον Οκτώβριο του 2011 : “Θα πήγαινα και με το διάβολο αν ήταν να σώσω την πατρίδα μου”. Και να τώρα που ο Αλέξης “ανακαλύπτει την Αμερική”, μέσω του διαβόλου, για να σωθεί η χώρα βεβαίως.

Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό εννοεί προφανώς ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά με την Μέρκελ, θα συνεχίζει να βρίσκει σημεία σύγκλισης με το ΔΝΤ και να φλερτάρει με τον Ομπάμα- όχι κατ' ανάγκην άσχημα όλα αυτά, αλλά άντε να πείσεις τις συνιστώσες για το δίκιο σου.

Σε ό,τι αφορά όμως το εσωτερικό, ο “διαβολάκος”είναι πιο προσιτός. Διότι, δεν έκρυψε την επιθυμία του να στηριχθεί μια “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της Αριστεράς” από το ΚΚΕ, ευρύτερες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις (ποιες ;), πατριώτες βουλευτές και- εδώ μπαίνει η ουρά του διαβόλου- από τη λαϊκή Δεξιά.

Το φλερτ με τους Καμμένους ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί σταθερή παράμετρο στις κυβερνητικές φιλοδοξίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας γκρινιάζουν γι αυτό κορυφαίοι της Κουμουνδούρου.

Και κάτι ακόμα. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν, εκλογές ή όχι; Στην περσινή συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη-μήνα Σεπτέμβριο-, έλεγε όχι στις εκλογές. Μετά, παραμονές της ψήφισης του μνημονίου 3 έλεγε ότι η τρικομματική κυβέρνηση τρώει τα ψωμιά της μέχρι τέλος του 2012. Λίγο πριν τις γιορτές, ο Αλ. Τσίπρας έλεγε πως όλα θα κριθούν μέχρι τον Μάρτιο.

Τώρα που πέφτουν τα δημοσκοπικά ποσοστά, το....τέρμινο αλλάζει. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές πριν από τις γερμανικές, που θα γίνουν Σεπτέμβριο. Δεν έχουν κουραστεί να παίζουν την κολοκυθιά με τις εκλογές; Και το κυριότερο, δεν βλέπουν ότι κουράζουν τους πολίτες ;

Δυστυχώς, το πότε θα στηθούν οι κάλπες είναι συνάρτηση της κυβερνητικής ανεπάρκειας και ανικανότητας για μεταρρυθμίσεις. Γιατί, στο μεταξύ, οι διαβουλεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το διάβολο θα είναι σκληρές...

ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ

logoplokies.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: