24.2.13

Ταΐστε με κρέας αλόγου τους φτωχούς!...



Αίτημα, προκειμένου να λάβει άδεια, ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά, επειδή περιείχαν κρέας αλόγου, κατέθεσε μια φινλανδική εταιρεία.

Η ... εταιρεία Pοuttu ανακοίνωσε την Παρασκευή πως αποσύρει από την αγορά περισσότερους από πέντε τόννους έτοιμων εδεσμάτων με κεμπάμπ, μετά την διαπίστωση από τους υγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν ότι περιείχαν ίχνη αλογίσιου κρέατος.

Η ιδέα διανομή των τροφίμων που περιέχουν ίχνη αλογίσιου κρέατος στους φτωχούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας προήλθε από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η ταφή τέτοιων προϊόντων με τη συσκευασία τους.

«Σκεφτήκαμε πως ήταν μία καλή και χρήσιμη ιδέα κι εάν οι αρχές μας το επιτρέψουν, εμείς είμαστε πρόθυμοι να δωρίσουμε τα φαγητά αυτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της φινλανδικής εταιρείας μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιον, πολλές από τις οργανώσεις αυτές ήδη έχουν έλθει σ' επαφή με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια της πηγής απ' όπου προμηθεύθηκε το αλογίσιο κρέας και ότι απλώς η αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα ήταν εσφαλμένη.

Υπέρ της ιδέας αυτής, πάντως τάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας, Ντερκ Νίμπελ, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Οπως είπε, θα ήταν ανεύθυνο να πεταχτεί ασφαλές φαγητό.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: