24.2.13

Βουλγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της φτώχειας ...



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Βουλγαρία συμμετείχαν σήμερα σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της φτώχειας που μαστίζει τη χώρα και ευθύνεται για την... πτώση της κυβέρνησης. Πανεθνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν δυσαρεστημένοι κάτοικοι της φτωχότερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ), στους δρόμους της Σόφιας, της Βάρνας, της Φιλιππούπολης και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.


Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε την Τετάρτη ύστερα από πολυήμερες διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας που έλαβε η κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ είπε σήμερα στους διαδηλωτές στη Σόφια ότι οι απόψεις τους θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την πολιτική κρίση.

"Θα συνεργαστούμε την επόμενη εβδομάδα", είπε ο πρόεδρος στο διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης μπροστά από το κοινοβούλιο και από το κτίριο που στεγάζει την κεντρική τράπεζα, ενώ απέκλεισαν και δρόμους με αποτέλεσμα να παραλύσει η κίνηση στην πρωτεύουσα.

Βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: