13.2.13

Μην υβρίζετε εντός του ΣΚΑΪ...



" ... έχω ωστόσο σοβαρότατες υπόνοιες ότι στα διαλείμματα των εκπομπών μάς λένε και μαλάκες" ...

«Πήγαμε να δούμε τον υπουργό και αυτός ο αλήτης δεν μας δέχθηκε», αναφώνησε αγρότης εις την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και ο Οικονόμου εξανέστη: «Σας παρακαλώ, κύριέ μου, δεν είναι δυνατόν να μιλάτε έτσι για τον υπουργό!». «Στις εκλογές θα έρθει ο υπουργός στις Σέρρες με κατεβασμένα τα βρακιά να ζητάει ψήφους», συνέχισε απτόητος ο αγρότης, κάνοντας έξαλλο τον παρουσιαστή: «Τι είναι αυτά που λέτε; Έτσι δεν...

προωθείται ο διάλογος!». Ποιος διάλογος; Ο υπουργός έγινε λαγός.

Νισάφι πια με τους αγρότες! Δεν φτάνει που τρώνε τις επιδοτήσεις στα σκυλάδικα, είναι και βρομόστομοι, τρομάρα τους. Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που δεν έχουν σπουδάσει στην Γκρενόμπλ, δεν έχουν ούτε χρυσό δόντι από τους Βανκλίφ και Άρπλς, δεν έχουν καν σύζυγο διορισμένη στο κανάλι της Βουλής. Ενώ οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών; Τι καλλιέπεια, τι ορθοφωνία, τι βοκαμπιουλάρι! Τις λέξεις «αλήτης», «βρακί», «μπιμπίκι», «σκορδοστούμπι», «μουσταλευριά», «μπουμπουνοκέφαλος» και προπαντός τη λέξη «μαλάκας» δεν τις βάζουν στο στόμα τους ούτε με ρετσινόλαδο.

Εκείνο που θα ακούσεις από το στόμα τους είναι ότι 37.000 αγρότες λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ που δεν δικαιούνται. Μετά βέβαια μαθαίνεις ότι η αποκάλυψη αφορά έρευνα που γίνεται εδώ και δύο χρόνια και βγαίνει στη δημοσιότητα τώρα που οι αγρότες είναι στους δρόμους, υπολογίζεις ότι οι 37.000 αποτελούν ελάχιστο ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού, δεν βαριέσαι όμως, οι λέξεις «αγρότης» και «ΦΠΑ» συνδέθηκαν άρρηκτα μεταξύ τους. Καλοί μας αγρότες, κλέφτες σάς είπαμε, δεν σας είπαμε και μαλάκες.

Όταν ήταν να κόψουν τις αναπηρικές συντάξεις, ανακάλυψαν τους τυφλούς της Ζακύνθου, συνδέοντας διαπαντός την αναπηρία με τη μαϊμουδιά. «Ρε, Ευτέρπη, λες να τον πέρναγα τζάμπα τόσα χρόνια τον Βρασίδα στο απέναντι πεζοδρόμιο;». Καλοί μας ανάπηροι, απατεώνες σάς είπαμε, δεν σας είπαμε και μαλάκες.

Όταν απήργησαν οι εργαζόμενοι του μετρό, είπανε ότι παίρνουνε 4.000 ευρώ τον μήνα για να κωλοβαράνε. Μετά μάθαμε ότι παίρνουν 1.200 ευρώ, για να δουλεύουν πενήντα μέτρα κάτω από το έδαφος, αλλά τι να κάνουμε, το μετρό και το κωλοβάρεμα είχαν γίνει ήδη συνώνυμα. Καλοί μας μηχανοδηγοί, χρυσοκάνθαρους τεμπέληδες σάς είπαμε, δεν σας είπαμε και μαλάκες.

Όταν απήργησαν οι ναυτεργάτες, είπανε ότι εμποδίζουν τους ασθενείς των νησιών να πάνε στα νοσοκομεία, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Μετά ήρθαν στην Αθήνα οι Παριανοί και μάθαμε ότι τα νησιά δεν έχουν γιατρούς, δυστυχώς όμως οι ναυτικοί και η παρεμπόδιση της ίασης είχαν συνδεθεί διαπαντός. Καλοί μας ναυτεργάτες, ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους παιδιών σάς είπαμε, δεν σας είπαμε και μαλάκες.

Αποδείξεις δεν έχω, έχω ωστόσο σοβαρότατες υπόνοιες ότι στα διαλείμματα των εκπομπών μάς λένε και μαλάκες...


Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: