11.2.13

«Φωτιές» ανάβουν στο ΠΑΣΟΚ...

... οι δηλώσεις Χριστοφιλοπούλου, που την θεωρούν "λαγό" του Βενιζέλου...
«Φωτιές» ανάβουν στο ΠΑΣΟΚ και φορτίζουν περισσότερο την εσωκομματική αντιπαράθεση ενόψει του Συνεδρίου οι ... δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τις οποίες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και μετεκλογικά η κυβερνητική συνεργασία του κόμματός της με τη ΝΔ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, θεωρούν την Εύη Χριστοφιλοπούλου «λαγό» του Ευ. Βενιζέλου που έσπευσε να προετοιμάσει το έδαφος και να μετρήσει τις αντιδράσεις. Εκτιμούν, επίσης, πως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος εκφράζει τις προθέσεις της τάσης που ιδρύθηκε την Παρασκευή από στενούς συνεργάτες μεταξύ άλλων του Προέδρου του κόμματος, την τάση «σύγχρονοι σοσιαλδημοκράτες».

Πληροφορίες, άλλωστε, επιμένουν πως ο Ευ. Βενιζέλος, σε συζητήσεις που είχε πρόσφατα με κύκλο στενών συνεργατών του στην Ιπποκράτους, είχε εκφράσει την άποψη πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα επίτευξης αυτοδυναμίας από κανένα κόμμα, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όποτε και αυτές γίνουν, καλό θα ήταν να διατηρούσε τον κορμό των κομμάτων που τη στηρίζουν σήμερα. Και, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά, αφού ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του ηγεσία μάλλον είναι απίθανο να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα!

Το «παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ», πάντως, αντιδρά ακόμα και στην παραμονή του κόμματος σήμερα στην κυβέρνηση και φυσικά ούτε καν να ακούσει θέλει για το ενδεχόμενο η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, γεγονός που -κατ’ αυτούς- θα τους καθιστά «ουρά και συνιστώσα της ΝΔ». το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση, άλλωστε, θα αποτελέσει το βασικό σημείο αντιπαράθεσης του Ευ. Βενιζέλου με την εσωκομματική αντιπολίτευση που συγκροτείται, όπως σημείο αντιπαράθεσης θα αποτελέσουν και οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Οι «σύγχρονοι σοσιαλδημοκράτες»

Η τάση «Σύγχρονοι σοσιαλδημοκράτες» έχει αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ κατ’ ουσίαν έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη συγκρότησή της.

Επισήμως την τάση συντονίζει ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης, εκ των εγκεφάλων της, όμως, θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος, ο Γιάννης Δατσέρης, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Γιώργο Σιακαντάρη και Χρήστο Δερβένη-που είναι και ο προσωπικός γιατρός του Ευ. Βενιζέλου.

Μεταξύ των μελών της «Σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατικής Κίνησης» είναι οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τάκης Ρήγας, Συμεών Κεδίκογλου, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Αθηνά Δρέττα κ.α.

Στην Πάτρα-εκδήλωση ΙΣΤΑΜΕ

Την Τετάρτη, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει ενόψει του Συνεδρίου σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.


πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: