8.2.13

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη Σύνοδο Κορυφής...


Για «ανεπίτρεπτο παζάρι» που έχει στόχο να υπηρετήσει τις πολιτικές προτεραιότητες στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ την ώρα η Ένωση χρειάζεται γενναία αύξηση του Γενικού Προϋπολογισμού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση η ...
αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη μείωση των κονδυλίων», χωρίς να αξιοποιήσει το βήμα της Συνόδου Κορυφής για να καταδείξει ότι «το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα δεν βγαίνει».

«Έπρεπε να αξιοποιήσει την άποψη όλων των αναλυτών που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Έπρεπε να αξιώσει την κοινοτική αλληλεγγύη με κάθε προσφερόμενο μέσο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε όποιο συμβιβασμό και αν καταλήξουν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ δεν είναι δυνατόν πια να κρυφθούν και τα αδιέξοδα θα συνεχίσουν να οξύνονται και να μεγαλώνουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον Περισσό, το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα θα είναι ο εκτοπισμός των αυτοαπασχολούμενων και της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και η αύξηση της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ειδικά των νέων.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: