4.2.13

Ποιος ήταν ο μετανάστης που σκοτώθηκε διωκόμενος στο Θησείο...



Φωτογραφίες και στοιχεία του σενεγαλέζου μικροπωλητή, που βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο το βράδυ της Παρασκευής, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες μικροπωλητών που... βρέθηκαν στο σημείο, ο 37χρονος έπεσε νεκρός, ύστερα από καταδίωξη ανδρών της δημοτικής αστυνομίας.
Τις φωτογραφίες του Σικ Ντιάγε, πατέρα δύο παιδιών, δημοσιεύει το «Occupied London from the greek streets».

Όπως γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία, οι δύο υπάλληλοι του γωνιακού σουβλατζίδικου, κοντά στο σταθμό του Θησείου, λένε ότι «κυνηγήθηκε από τη δημοτική αστυνομία, έφτασε στο αδιέξοδο, αναγκάστηκε να πηδήξει τον φράχτη. Ο φράχτης είναι πολύ ψηλός. Πέφτοντας πρέπει να έσπασε το κεφάλι του, γι’ αυτό αιμορραγούσε».

Ο 37χρονος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω στις γραμμές του τρένου, μέχρι να μεταφερθεί μέσα στον σταθμό. Περίπου διακόσιοι αφρικανοί μικροπωλητές συγκεντρώθηκαν, ζητώντας να πάρουν τη σορό «για να την τιμήσουμε». Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων, στη συνέχεια οι μετανάστες απομακρύνθηκαν, ενώ η αστυνομία έκανε αρκετές προσαγωγές στην περιοχή.
Οι συμπατριώτες του Νταγιέ λένε ότι ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και ότι «ήταν τίμιο παιδί. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». Άλλοι προσθέτουν ότι πήδηξε τον φράχτη επειδή τον κυνήγησαν, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πήδηξε από τον φόβο του και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Η αστυνομία αναλύει το υλικό από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες κοντά στον σταθμό.

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία προγραμματίζει την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 14.00, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «η σπουδή με την οποία έτρεξε η δημοτική αρχή να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τον νεκρό μικροπωλητή μετά την επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας στο Θησείο, όχι μόνο δεν την τιμά αλλά προδίδει τη συνενοχή της στη προσπάθεια συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος από την ΕΛΑΣ.».


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: