3.2.13

«Μπλόκο» στην Εγνατία για μία ώρα προγραμματίζουν σημερα οι αγρότες...

Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Σερρών-Καβάλας, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, προγραμματίζουν για σημερα, Κυριακή, οι αγρότες από τις Σέρρες, από τις ... 12 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο πεζοί, χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

Στο μεταξύ, παραταγμένα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι αγρότες θα κατανοήσουν την προσπάθειά μας για δικαιότερη κατανομή των βαρών», ενώ τόνισε ότι «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν την όξυνσης της κατάστασης αυτής».

«Ζητάμε να γεμίσουμε τα ταμεία της χώρας, όχι να τα αδειάσουμε, ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εδώ» δήλωσε από τις Σέρρες ο γραμματέας της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης Αγροτών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας Γιάννης Παναγής.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι αγρότες των Σερρών θα παρατάξουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους.

Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από τον δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας.

Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Αγρότες της Βοιωτίας σχεδιάζουν να φτάσουν μέσα στην ημέρα στον κόμβο του Κάστρου. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον Ορχομενό για να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή.

Για τέταρτη ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μάνεση, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες και Κοζάνη.

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι επισήμαναν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία υπονόμευση του αγώνα τους και ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια που έκαναν διάφορα «παπαγαλάκια» να χωρίσουν τους αγρότες σε «μπλε» και «πράσινους» σε «Καρδιτσιώτες» και «Λαρισαίους».

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.

Κατήγγειλαν, επίσης, την Αστυνομία, ότι κλείνει τον δρόμο και δεν άφησε να περάσει ΙΧ που μετέφερε ασθενή, το οποίο έστειλαν σε παράδρομο.

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου κλεφτοπόλεμου, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.

Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας την Κυριακή, με παμεσσηνιακή παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.

Τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Κρήτη θα στηθούν την ερχόμενη Τρίτη και θα έχουν σημείο αναφοράς τον κόμβο των Πεζών. Την κινητοποίηση διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και θα αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα του κλίματος που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο του Ηρακλείου.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 10 το πρωί και σε πρώτη φάση θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: