11.2.13

Εκλογικό αιφνιδιασμό ετοιμάζει ο Σαμαράς...

Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ του Μεγάρου Μαξίμου...
Το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί διάφορες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή πρωτίστως τη χώρα, και δευτερευόντως την τρικομματική κυβέρνηση. Κατά κοινή παραδοχή, η εξίσωση που καλείται να...
λύσει είναι αρκετά δύσκολη, αλλά όμως, δείχνει να το παλεύει, και μάλιστα με πολλές αξιώσεις. «Ο Σαμαράς, αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης» παραδέχονται ακόμη και οι άσπονδοι φίλοι του. Οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχει κάνει του έχουν βγει και με το παραπάνω.

Ωστόσο, η παρτίδα θα κριθεί το επόμενο δίμηνο, κάτι που το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Γι’ αυτό κι έχει αποφασίσει να σηκώσει προσωπικά το βάρος των προσπαθειών που θα καταβληθούν μέχρι το Πάσχα. Ο Σαμαράς, γνωρίζει τις δυσκολίες, όμως, όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του, είναι έτοιμος να τις αντιμετωπίσει. Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιάσει διάφορα. Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ, σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Θα επιχειρήσει να συγκροτήσει μια πιο ευέλικτη ομάδα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

Η πρώτη κίνηση είναι ο ανασχηματισμός. Από κει και πέρα σκέφτεται και διάφορα άλλες ενέργειες, που έχουν να κάνουν με τις αποκρατικοποιήσεις και τα μεγάλα έργα. Ο Σαμαράς, πιστεύει ότι παρά την γενικευμένη απαισιοδοξία που υπάρχει στον κόσμο, θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν ακόμη και τον εκλογικό αιφνιδιασμό. Άλλωστε, ήδη, σε μια από τις μεγάλες (μυστικές) δημοσκοπήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, η Ν.Δ., καταγράφει διαφορές από 3% έως και 6%, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν λοιπόν τον Μάιο, καταγράφονται οι ίδιες τάσεις στο εκλογικό σώμα, δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες. Γι’ αυτό, έχει δώσει εντολή, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη διενέργεια του τακτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο Μεσσήνιος, θεωρούν ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αρχίζει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες.

Και, αυτό γιατί ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι μετά το καλοκαίρι, ίσως δυσκολέψουν τα πράγματα στον κυβερνητικό συνεταιρισμό. Όχι, ότι είναι σίγουρος ότι τώρα, όλα θα κυλήσουν ομαλά. Απεναντίας, δείχνει να φοβάται τις εσωτερικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ, και την έλλειψη, πυγμής από την πλευρά του Βενιζέλου.

Υ.Γ. Η ιστορία έχει δείξει ότι όσοι επιχείρησαν να συγκροτήσουν μία πιο ευέλικτη ομάδα, απέτυχαν
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: