18.2.13

Βενιζέλος: Ο λόγος που ανέλαβα το Υπ.Οικονομικών ήταν οι λανθασμένες προβλέψεις των εταίρων μας!...



Aπόσπασμα από χθεσινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ:

Κι αν μας είχαν ακούσει στο τι προτείναμε για την διαπραγμάτευση και επί της μεθόδου και επί της ουσίας, μετά τις... εκλογές, δεν θα ήταν τώρα έκπληκτοι και άναυδοι ακούγοντας για τα υπολογιστικά λάθη του ΔΝΤ. Τώρα καταλαβαίνουν ότι ήταν λάθος οι μακροοικονομικές προγνώσεις των εταίρων μας, για την ύφεση και την ανεργία; Μα αυτό ήταν...



...οφθαλμοφανές από το Γενάρη του 2011.

Αυτός ήταν ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο στρατεύτηκα στο Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο βάλαμε στο τραπέζι το κούρεμα του χρέους και ένα άλλο πρόγραμμα με πολύ μεγαλύτερο δάνειο, πολύ μακρύτερη περίοδο εξόφλησης, πολύ καλύτερους όρους.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο συγκρουστήκαμε με την τρόικα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2012, όταν έφυγε από το γραφείο μου και κάποιοι νόμισαν ότι μπλοφάρουμε. Αυτό ήταν το αντικείμενο των σκληρών διαπραγματεύσεων με τη γερμανική και άλλες κυβερνήσεις που ακόμη σκεφτόντουσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτό ήταν το εφαλτήριο που μας οδήγησε στο δεύτερο πρόγραμμα, που μας οδήγησε στη μείωση χρέους, το οποίο έχει μειωθεί σημαντικά, κατά 65% του ΑΕΠ. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό στα ιστορικά της παγκόσμιας οικονομίας. Κατά 130 δισ. ευρώ έχει μειωθεί το δημόσιο χρέος.


Σχόλιο: Για ακόμα μια φορά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδεικνύει το μόνο κίνητρο της πολιτικής του δραστηριοποίησης είναι η προβολή του τεράστιου εγώ του, για την ανάγκη της οποίας μπορεί να προσαρμόσει και τα ιστορικά γεγονότα.

Δυο χρόνια μετά, υποστηρίζει ότι ο «βαθύτερος λόγος» που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011 ήταν το λάθος στις μακροοικονομικές προγνώσεις των εταίρων μας! Ποιος; Ο άνθρωπος που επέβαλε νύχτα το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ για να καλύψει τα δικά του τραγικά λάθη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού!

Ο άνθρωπος που επέβαλε μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που προβλεπόταν, ο υπουργός που έχασε τον έλεγχο των εσόδων και καταδίκασε τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, υποστηρίζει σήμερα ότι...όλα αυτά τα έκανε γιατί είχε δει το «λάθος».

Φανταστείτε ποιες θα ήταν οι επιλογές του αν δεν το είχε δει κιόλας...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: