6.2.13

Ράιχενμπαχ: Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Ό,τι και να παραδέχεται το ΔΝΤ δεν κάνουμε πίσω...
Παρά την ομολογία αποτυχίας των «συνταγών προσαρμογής» από το ίδιο το ΔΝΤ τις οποίες προωθούσε από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, ΕΚΤ και Ε.Ε, ο επικεφαλής της ... Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν στην Αθήνα Χορστ Ράιχενμπαχ επιμένει.
O Ράιχενμπαχ eμφανίζεται αρνητικός στο άνοιγμα της συζήτησης για τροποποίηση του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μετά την παραδοχή από αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.

"Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Ράιχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force "είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει".

Ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε θετικά για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι "κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα".

Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον κ. Ράιχενμπαχ για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και του παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ράιχενμπαχ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ συζήτησαν για το λιμάνι, το αεροδρόμιο "Μακεδονία", την ΕΥΑΘ και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Β. Ελλάδα.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: