21.2.13

“Γκαζώνει” ο Σαμαράς για να “πάρει μπρος” η κυβέρνηση...

Υπουργούς δέχθηκε χθες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υγείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει πάνω του το κυβερνητικό έργο και «πατάει γκάζια» σε όσους...
υπουργούς αποτελούν «βαρίδι» για την πορεία της κυβέρνησης.

Το ζητούμενο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς η κυβέρνηση το προσεχές εξάμηνο για να αντιμετωπισθεί η όποια δυσπιστία των πιστωτών που θέλουν πλέον περισσότερα έργα.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και κορυφαίοι υπουργοί, παίζουν το παιχνίδι της προσωπικής τους επικοινωνίας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός θέλει λύσεις και όχι άλλα λόγια, ενώ επί της ουσίας βαθμολογεί τους υπουργούς του, πολλοί εκ των οποίων θα σφραγίσουν το διαβατήριό τους για έξοδο από την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κ. Λιβιεράτος και Λυκουρέντζος φέρονται να είναι μεταξύ των υπουργών που θα ανασχηματιστούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, στα υπουργεία τους, όπως και σε μερικά άλλα, υπάρχουν καθυστερήσεις, όχι μόνο σε ότι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και αυτούς του Μνημονίου.

Στο κ. Λυκουρέντζο ο πρωθυπουργός ζήτησε να λυθούν βασικά προβλήματα του ΕΣΥ, όπως για παράδειγμα τις τραγικές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι «δε μπορώ να βλέπω ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά του ο υπουργός τον ενημέρωσε για το έργο που έχει γίνει ενώ εξερχόμενος από το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το ειδικό εισιτήριο υγείας, δηλαδή ένα εισιτήριο που θα δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο ΕΣΥ για 200.000 ανασφάλιστους.

Σε ότι αφορά τον κ. Λιβιεράτο ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση του έργου, κυρίως το κτηματολόγιο που έχει «βαλτώσει». Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, δύσκολα θα μείνει στο κυβερνητικό σχήμα στον επικείμενο ανασχηματισμό, και ήδη ακούγεται το όνομα είτε του αναπληρωτή υπουργού κ. Καλαφάτη είτε αν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ αυτό του Γ. Μανιάτη.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφει την προσοχή της στην καθημερινότητα και σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δίνοντας έμφαση στο χώρο της υγείας και στα νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο αγροτικό με όλες τις ανοιχτές πληγές που φαίνεται να κλείνουν σταδιακά και στην ομαλοποίηση των τιμών που έχουν αρχίσει να απειλούν με κοινωνικές εκρήξεις.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θέλουν να εδραιωθεί η πεποίθηση στους πολίτες πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν χάσει την επαφή τους με τις αγωνίες των πολιτών

Οι παρατηρήσεις του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς του την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ούτε τυχαία έγιναν ούτε φυσικά θα μείνουν χωρίς συνέχεια. Οι αποφάσεις είναι προ των πυλών…
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: