6.2.13

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες...

Αποσύρθηκε τελικά, για να αναδιατυπωθεί και να κατατεθεί εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο, η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και σε υποψήφιους επενδυτές να λαμβάνουν ακόμη και απόρρητες πληροφορίες από τις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από...
τη ΔΗΜΑΡ.

«Θα είμασε αρνητικοί σε μια τέτοια τροπολογία που δεν διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια της χώρας» είχε πει χθες Τρίτη ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας από το ΠΑΣΟΚ. Και η κ. Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ είχε ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι καταψηφίζει την τροπολογία, ζητώντας μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία.

Η τροπολογία όπως είχε κατατεθεί έδινε στο Ταμείο για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τη δυνατότητα να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».

Σύμφωνα με την τροπολογία, το ΤΑΙΠΕΔ διατηρεί το δικαίωμα της πρόσβασης στα δεδομένα αυτά, είτε για τον εαυτό του, είτε για λογαριασμό των εγκεκριμένων υποψηφίων επενδυτών, ενώ οι κοινοποιούσες εταιρείες και το Ταμείο εξαιρούνται από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι επενδυτές υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά μόνο για τη διαμόρφωση της επενδυτικής τους απόφασης, καθώς η κοινοποίησή τους σε τρίτα πρόσωπα απαγορεύεται...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: