18.2.13

Κάμερον: Στην Ινδία για στρατηγική συνεργασία...

Με στόχο μια από τις «σημαντικότερες στρατηγικές συνεργασίες του 21ου αιώνα», ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία, με πρώτο σταθμό την οικονομική «πρωτεύουσα» της χώρας Βομβάη.

Ο κ. Κάμερον ηγείται της μεγαλύτερης...
εμπορικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας η οποία έχει συνοδεύσει ποτέ πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό, με διευθύνοντες συμβούλους από τουλάχιστον 100 επιχειρηματικούς ομίλους, τέσσερις υπουργούς και εννέα βουλευτές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι η διαδικασία απόκτησης βίζας για μέλη της ινδικής επιχειρηματικής κοινότητας αναμένεται να απλοποιηθεί από πλευράς Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Unilever, ο Ντέιβιντ Κάμερον σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η άνοδος της οικονομικής δυναμικής της Ινδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα του αιώνα μας».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Βρετανία φιλοδοξεί να αποτελέσει στρατηγικό εταίρο της Ινδίας, με σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι είναι περήφανος που ινδικές εταιρίες όπως ο όμιλος ΤΑΤΑ, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων η Jaguar Land Rover, έχουν ισχυρό μερίδιο στη βρετανική αγορά, τονίζοντας ωστόσο ότι αναμένει αμοιβαιότητα.

Κάλεσε επίσης σε διευκόλυνση, από ινδικής πλευράς, των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει στόχο να διπλασιάσει την αξία των εμπορικών συναλλαγών με την Ινδία και από 11,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (13,4 δισεκατομμύρια ευρώ) που ανέρχονταν το 2010, να αυξηθούν στα 23 δισεκατομμύρια στερλίνες το 2015.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο αφορά ελικόπτερα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία και πωλήθηκαν στην Ινδία από βρετανο-ιταλική εταιρεία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, της δεύτερής του στην ασιατική χώρα ως πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. Κάμερον θα έχει συναντήσεις στο Νέο Δελχί με τον ινδό ομόλογό του Μανμοχάν Σινγκ, καθώς και με τον πρόεδρο Πρανάμπ Μουκχερτζί...
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: