14.2.13

Ένα βήμα πριν τον ανασχηματισμό ο Σαμαράς...

Με διάθεση να αιφνιδιάσει και να προχωρήσει σε θεαματικές αποφάσεις ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει τα επόμενα πλάνα του, διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

Υπό το καθεστώς πληθώρας πληροφοριών για αστοχίες και αναποτελεσματικές κινήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θα...
επιδιώξει να θέσει ξανά σε κίνηση την κυβερνητική μηχανή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενταθούν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου, όπως έχει σχεδιασθεί, σύμφωνα με όσα λένε οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές σε πρόσωπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως έρχεται, όπως και η αλλαγή πλεύσεως σε βασικούς τομείς και ευρείες κομματικές ανακατατάξεις, όπως φάνηκε χθες από τις ανακοινώσεις στο οργανόγραμμα της Ν.Δ.

«Επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα του Πρωθυπουργού που επιμένει ότι η ΝΔ ως βασικός πυλώνας της κυβέρνησης, είναι η ηγεμονική πολιτική δύναμη και γι’ αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιασμοί, όπως λένε.

«Θα λάβουμε πρωτοβουλίες, θα ανοίξουμε εμείς τα θέματα και θα αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν πίσω μας» είναι η συγκεκριμένη φράση που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Οι «άλλοι» εν προκειμένω είναι γνωστοί. Πρόκειται κατ’ αρχήν για την αντιπολίτευση, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει ιδιαίτερες πιέσεις το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την προσπάθεια υποκίνησης απεργιακών κινητοποιήσεων.



Στην κυβέρνηση έχουν πλήρη επίγνωση των πιέσεων που θα δεχθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τα συνδικάτα, αλλά «είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει και πάντως δεν προτίθεται να νοθεύσει την πολιτική της».

Και αυτό, διότι βασικός στόχος του Αντ. Σαμαρά, είναι η πλήρης εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, ενώ τονίζουν με έμφαση, ότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής και δεν θα απολέσει το δικαίωμα να θέσει το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή.

Όσον αφορά το ενδοκυβερνητικό μέτωπο και την απροθυμία υπουργών να υπερασπιστούν δημοσίως την κυβερνητική πολιτική, ο Πρωθυπουργός δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Όλα ρόδινα δεν είναι για την κυβέρνηση και οι επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και οι αναπόφευκτες εσωτερικές τριβές φαίνεται να απασχολούν τον Αντ. Σαμαρά.

Είναι αποφασισμένος όμως να τις υπερακοντίσει με έναν απλό τρόπο: με την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

«Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο μόνος που μπορεί να μας δυσκολέψει στην επίλυσή τους είναι ο κακός εαυτός μας» λέει συχνά.

Όσοι τον έχουν συναντήσει, αναφέρουν ότι μελετώντας με ησυχία τον απολογισμό της κυβερνήσεώς του, ο Πρωθυπουργός φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι προτιμότερο να ζητήσει από τους υπουργούς του να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να τους προτρέψει να ασχοληθούν περισσότερο με τα απλά και καθημερινά προβλήματα παρά να αλλάξει μερικούς από αυτούς».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Απλά, ο Πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει ότι υπάρχουν τομείς με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει «προνομιακή» σχέση και θα το επιδιώξει.

Μάρκος Αυρήλιος
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: