16.2.13

«Μας πείραξε και αντιδράσαμε»...

Ο Πέρο Άντιτς μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κίμκι, χαρακτήρισε ματς-ντροπή τον τελικό του Κυπέλλου και φρόντισε να ρίξει τους τόνους μετά το μεγάλο διπλό στη Μόσχα.

Ο Σκοπιανός φόργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος μίλησε στο...
gazzetta.gr κατά την άφιξη της αποστολής των Πειραιωτών στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι του Σαββάτου (16/2). Ο Άντιτς αρχικά αναφέρθηκε στην αντίδραση του ίδιου και των συμπαικτών του μετά την απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν, εξήγησε γιατί το διπλό στη Μόσχα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Μετά την ήττα από τη Σιένα στο ΣΕΦ δυσκόλεψε ακόμη και η υπόθεση πρόκριση για εσάς. Μετά τις εκτός έδρας νίκες σε Τεβ Αβίβ και Μόσχα, όμως, γίνατε φαβορί για τα πλέι οφ, σωστά;

«Δεν θα συμφωνήσω με καμία από τις δυο σκέψεις. Ούτε μετά την ήττα από τη Σιένα δυσκόλεψε η υπόθεση πρόκριση, ούτε μετα από αυτές τις δύο νίκες είμαστε φαβορί. Σιγουρα εάν μιλούσαμε για το περσινό σύστημα διεξαγωγής του TOP-16 θα συμφωνούσα 100%, αλλά πλέον το σύστημα σου δίνει την ευκαιρία να καλύψεις κάποιο κακό αποτέλεσμα στην έδρα σου και νομίζω πως εμείς αυτό κάναμε με τις νίκες στο Τελ Αβίβ και τη Μόσχα. Αλλά μόλις ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του TOP-16. Έχουμε να δώσουμε άλλα τοσα παιχνίδια τα οποία θα είναι το ίδιο και παραπάνω δύσκολα από αυτα που παίξαμε στον πρώτο γύρο. Συνεπώς ακόμη δεν μπορουμε να πούμε τίποτα. Εκτιμώ πως τα πάντα θα είναι ανοιχτά για όλες τις θέσεις ως και τις τελευταίες αγωνιστικές. Οπότε εμείς δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασια να κοιτάμε μακριά, αλλά μόνο το παιχνίδι της Δευτέρας με τη Δράμα».

Μετά την απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν ένιωσες πως έπρεπε κάπως να αντιδράσετε;

«Eιλικρινά δεν θέλω να πω κάτι γι’ αυτό το παιχνίδι-ντροπή. Ήταν μια ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό και πραγματικά είναι ανούσιο να μιλήσουμε μπασκετικά γι’ αυτό το παιχνίδι. Αν το δούμε ψυχρά, μετά την ήττα και την απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν, ναι, είχαμε την ιδανική αντίδραση».

Που θεωρείς πως κρίθηκε το παιχνίδι στη Μόσχα;

«Δεν μπήκαμε καλά στο ματς και ιδιαίτερα στην άμυνα δεν παίζαμε έξυπνα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να κυνηγάμε στο σκορ από το ξεκίνημα, αλλά στο ημιχρονο μιλήσαμε, καταλάβαμε τα λάθη μας και μπηκαμε και πάλι στο παιχνίδι με ορισμένα μεγάλα σουτ. Θεωρώ πως στο τελευταίο δεκάλεπτο οδηγήσαμε τον Πλάνινιτς, ο οποίος μας είχε κάνει μεγάλη ζημιά, εκεί ακριβώς που θέλαμε. Πήρε δυσκολα σουτ, αλλά ξέραμε πως δεν θα συνέχιζε να τα βάλει μιας και είχε κουραστεί πολύ από την τρομερή πίεση που του ασκούσαν τα γκαρντ μας σε όλο το παιχνίδι. Έτσι και έγινε, ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει τέλεια και φτάσαμε στη νίκη».

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του TOP-16 της Ευρωλίγκας Μπαρτσελόνα και Σιένα είναι στο 6-1 και ακολουθεί ο Ολυμπιακος, η Κάχα και η Κίμκι με 4-3. Πως βλέπεις τη συνέχεια του ομίλου;

«Όπως είπα και νωρίτερα είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρόκριση, για θέσεις και οτιδήποτε άλλο αφορα τον όμιλο. Το μόνο που κρατάω είναι η αντίδραση μας, παίξαμε σωστά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και φτάσαμε στη μεγάλη νίκη. Αλλά ακόμη έχει πάρα πολύ μέλλον η διοργάνωση».

Ήταν έξτρα κίνητρο για εσάς το γεγονός πως η Κίμκι ήταν σχεδόν 2,5 χρόνια αήττητη στην έδρα της;

«Aλήθεια; (γέλια) Δεν το γνώριζα και ειλικρινά δεν είμαι άνθρωπος που τα κοιτάει αυτά. Αφού το λέτε έτσι θα είναι, οπότε χαίρομαι για έναν παραπάνω λόγο. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, μιας και το ταξίδι ήταν δύσκολο, και να προχωρήσουμε στο επόμενο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ».
Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: