9.2.13

Γερμανοί νεοναζί μαζί με τον Μιχαλολιάκο στην ελληνική Βουλή...


Γερμανοί νεοναζί, προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung», και ως επισκέπτες εισήλθαν και στην... Eλληνική Βουλή.

Το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, ανάρτησε μάλιστα στην ιστοσελίδα του την περασμένη Τετάρτη φωτογραφίες μελών του με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Joachim Herrmann, μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο».

Όπως αναφέρει η «Berliner Zeitung» οι προειδοποιήσεις έγιναν με αφορμή πρόσφατες επαφές μελών της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστές της Φρανκονίας. Αν και η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε ότι έχει επαφές στη Βαυαρία, εκπρόσωπος της βαυαρικής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος δήλωσε ότι οι επαφές Χρυσής Αυγής με βαυαρούς νεοναζί υφίστανται και ότι «καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι από γερμανικής πλευράς, κύρια πρόσωπα είναι οι Matthias Fischer και Sebastian Schmaus (φωτογραφία). Ο Fischer είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας, του Freies Netz Süd.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Freies Netz Süd.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: