26.2.13

Aντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού»(Live)...


Σε εξέλιξη είναι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, που ξεκίνησε στις 18:00 με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν μια...
εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία στην πρώτη τους κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών από τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος, σημειώνοντας ότι χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα» είπε.
Μιλώντας για τις δράσεις της κυβέρνησης με σκοπό την ενίσχυση των αγροτών, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών. Συγκεκριμένα αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 62 και όχι στα 67 που ισχύει γενικά για όλους.
"Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική", είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ' ευθείαν στους παραγωγούς.

"Για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο, χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων" ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγγείλλει πολλές φορές το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίζεται στη Βουλή, ούτε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. Πριν από λίγες ημέρες ημέρες, δε, με αφορμή την ερώτησή του για το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας αντί του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε να προτείνει την κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού, αφού, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δεν την τιμά...



Δεν υπάρχουν σχόλια: