13.2.13

Χαλάει από σήμερα ο καιρός προειδοποιεί η ΕΜΥ...

Χαλάει ο καιρός σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Επισης αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα ...
επεκταθούν βαθμιαία στην σνατολική Στερεά και στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοάδες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός με τη θερμοκρασία μέχρι τους 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις εώς 3 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με τους ανέμους εξασθενημένους έως 3 μποφόρ και από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία: μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: