3.2.13

Το σενάριο Δένδια δεν πείθει...


crimenet.gr

Με μία «χωροφυλακίστικη» ανακοίνωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προσπαθεί να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων για την ληστεία στην Κοζάνη.

Το...

κουραστικά επαναλαμβανόμενο επί χρόνια "παραμύθι" περί ξυλοδαρμού λόγω «αντίστασης κατά της αρχής», δεν επαρκεί όταν το υπουργείο αναφέρεται σε «τραυματισμούς τρομοκρατών», έχοντας δηλαδή βγάλει ήδη το πόρισμά του.

Στην απαντητική ανακοίνωση του υπουργείου προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται το παραμικρό για το «άτεχνο ρετούς» στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Γιατί να κάνει αυτή την ενέργεια η Αστυνομία για να κρύψει –όσο μπορούσε- τα τραύματα, όταν θεωρεί φυσιολογική την αντίδρασή της απέναντι σε «τρομοκράτες» και «ληστές».

Το γνωστό και προβλέψιμο σενάριο μάλιστα του κ. Δένδια έχει ένα ακόμη κενό σημείο. Μετά από μία «συμπλοκή» μελανιασμένα μάτια και σκισμένα χείλια δεν έχει μόνο η μία πλευρά. Κάτι που δεν είδαμε, στην άλλη…

Διαβάστε αναλυτικά την απαντητική ανακοίνωση του υπουργείου δημόσιας Τάξης:

"Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους - ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται - όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη.

Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι. Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού.

Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: