26.2.13

Με μποϊκοτάζ των εκλογών στην Αίγυπτο απειλεί η αντιπολίτευση...

Ο κύριος συνασπισμός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να γίνουν μέσα σε...
λιγότερο από δύο μήνες, λόγω κυρίως της έλλειψης εγγυήσεων για τη διαφάνειά τους.

"Η ομόφωνη απόφαση του Μετώπου είναι το μποϊκοτάζ των εκλογών", δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σαμέχ Ασχούρ, μέλος του συνασπισμού, μετά από μια συνεδρίασή του.

Ο Ασχούρ εξήγησε την απόφασή αυτή από το γεγονός ότι η εξουσία δεν έχει υλοποιήσει τα κυριότερα αιτήματά του, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού νέας κυβέρνησης "για τη σωτηρία της χώρας", αλλά και από την έλλειψη εγγυήσεων για τη διαφάνειά τους.

Το Μέτωπο, που συνενώνει κινήματα και κόμματα ως επί το πλείστον φιλελεύθερα και αριστερά, θα μποϊκοτάρει επίσης το διάλογο στον οποίο κάλεσε ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 22 Απριλίου και θα διαρκέσουν δύο μήνες. Οι αντιφρονούντες έχουν αμφισβητήσει τη διαφάνειά τους και το χρονοδιάγραμμα για την οργάνωσή τους, εκτιμώντας ότι η χώρα είναι πολύ διχασμένη για να διεξαχθούν αυτές υπό συνθήκες ηρεμίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: