21.2.13

«Χοντρή» παρεξήγηση Πανούση με ΔΗΜΑΡ...






Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που δείχνει τις υπόγειες διεργασίες μεταξύ του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, παραλίγο να σταθεί η αφορμή για μια χοντρή παρεξήγηση μεταξύ του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση και του κόμματός του.
Πρόκειται για εκδήλωση με θέμα «Κρίση: Τι χρησιμεύει η Αριστερά;», η οποία θα γίνει στο καφέ «Πόλις» στη στοά Πεσμαζόγλου. Η αρχική πρόσκληση που έστειλε το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ (δηλαδή η αριστερή μειοψηφία που διαφωνεί με την κυβερνητική συμμετοχή του κόμματος) ανέφερε ότι τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου και οι ομιλητές θα είναι οι εξής: ο τακτικότατος συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Κοτζιάς, ο διαγραφείς από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ βουλευτής, Πάρις Μουτσινάς, ο… αποχωρήσας από τη ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Νεφελούδης, ο Γιάννης Πανούσης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από τους Οικολόγους και ο Νίκος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Όμως, μερικές ώρες αργότερα και αφού το τηλέφωνο του Πανούση είχε… ανάψει από κλήσεις προερχόμενες από την Αγίου Κωνσταντίνου, ο βουλευτής εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση, επισημαίνοντας πως «είχε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους οργανωτές ότι την ίδια μέρα και ώρα είναι ομιλητής σε άλλο φόρουμ για την ενδοσχολική βία». «Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε καμία περίπτωση εξαρχής να είμαι ομιλητής στην εκδήλωση, ούτε η παρουσία μου είναι δυνατή», κατέληγε ο Γιάννης Πανούσης.
Ωστόσο, οι διοργανωτές, με δική τους ανακοίνωση, «κάρφωσαν» τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, υπονοώντας ότι… είχε συμφωνήσει και το όνομά του να αναγράφεται στην πρόσκληση, αλλά και να μιλήσει, καίτοι καθυστερημένος. «Διευκρινίζουμε ότι ο κ. Πανούσης μας είχε ενημερώσει για την ανειλημμένη υποχρέωσή του και είχαμε συμφωνήσει για την αναφορά του ονόματός του στην πρόσκληση αλλά και για τη συμμετοχή του, έστω και καθυστερημένα.Σε κάθε περίπτωση ζητούμε συγνώμη για όποια παρεξήγηση και δηλώνουμε ότι ο κ. Πανούσης είναι ευπρόσδεκτος στην εκδήλωσή μας ακόμη και καθυστερημένα, εφόσον το επιθυμεί», σημειώνουν οι διοργανωτές.
Βεβαίως, εκτός του «πισωγυρίσματος» Πανούση, το ενδιαφέρον είναι ότι οι «εξ αριστερών» διαφωνούντες με την κεντρική γραμμή της ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη βρει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: